Напишете въпрос свързан със санирането.
db88 - помощник
Здравейте! Предстои ми поставяне на външна ТИ на двуетажна къща ново строителство - тухла. Дилемата ми е с какво да се лепи ТИ, с лепило или пяна. Според вас, кой е по-добрия вариант като издръжливост, не говорим за по-скъпо или по-евтино. Имайки предвид, че ще се дюбелира навсякъде. Ще съм благодарен за всяко едно мнение.

Поздрави.
yordanovdir - напреднал
Разгледай мненията на nelina_london.Тя беше сравнявала лепило Star Contact на Baumit и някаква пяна, ако помня правилно.Мисля, че бяха избрали лепилото.
Лепилото компенсира по-големи неравности от грубия строеж.
db88 - помощник
чет окт 17, 2024 12:34 pmyordanovdir написа:
Разгледай мненията на nelina_london.Тя беше сравнявала лепило Star Contact на Baumit и някаква пяна, ако помня правилно.Мисля, че бяха избрали лепилото.
Лепилото компенсира по-големи неравности от грубия строеж.

Нещо не успявам да ги намеря. Неравностите са минимални поне на пръв поглед не повече 1-2см разлики. Мен главно ме интересува като качество на материала кое ще изкара повече. Имам стара къща, която е изолирана преди 15 години сигурно с лепило и все още не е мръднала. Та сега си мисля, ако направя тази с пяна да не стане след 5-10 години тази пяна да се изпари.
Пяната няма да се изпари.
Читава бригада, като опъне канапите, ще ти направи къщата слънце. С лепило естествено.
С пяна не е невъзможно, но е по трудно да се изправи. По-бързо и по здраво е.

Заповядай! Прочети отначало.
viewtopic.php?f=2&t=65095&p=1043648&hil ... 0#p1043648
chapara - майстор
Ми карай си по сигурния начин, щом питаш, аз така мисля. Дори ако има фуги по тухлите, можеш да ги подмазваш в движение. Единствено фугите по ТИ, с пяна за лепене. А и 2см.отклонение не е добре за пяна.
Класиката е измазване на сградата и монтаж на ТИ на гребен с лепило и при плочите монтаж на каменна вата 50см., против пожар на фасадата. Още по висока летва, цялата къща с вата.
чет окт 17, 2024 6:01 pmchapara написа:
... Дори ако има фуги по тухлите, можеш да ги подмазваш в движение...
Кои фуги по тухлите?! Комай няма без фуги!
Изображение
Направо едно хастарче да дръпне, най добре ще е.

Тема "Лепило или Пяна за ТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: