Аз съм си писател четенето е от теб. Значи правилно съм му казал 5см фибран за отдолу, но и да помисли за в гаража, ако не е изолиран и трегера над вратата, че е доста голям термомост.
Напишете въпрос свързан със санирането.
ivanovbg
- майстор
54 мнения в "Външна изолация ...таван"
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Бих изолирал и тавана на гаража, но за него не е питал.
nelina_london
- специалист
съб ное 02, 2024 9:51 pmivanovbg написа:Изолацията гони два аспекта -постигане на икономия , впоследствие , и комфорт .Явно, тук се гледа само първия .
В условията на глобалното затопляне и лиипсата на зима, 4-5 см са достатъчни. Като се има в предвид, че се говори за не повече от 20% от пода сметката почти няма да го усети.
И ако за някой , по сегашните цени, сметката не излиза(страшна цифра изкара ) ,за този който е мислел навреме и не е лежал на кълката ,че няма смисъл ,защото отоплението му е евтино , се е изплатила за кратък период .Изобщо не искам да коментирам цифрите ,които си представил ,не защото не ми отърва така .В този случай , при теб изолацията , като инвестиция и възвращаемост, не е рентабилна ,при мен , обаче -е . Ако искаш моите сметки ,за да се убедиш , можеш да ги получиш на Л.С .Просто , навързвам твоите изчисления със същите разсъждения и за къщата на сина ти . Живот на ТП и т.н....Всичко се пречупва през призмата кога ще се изплати .
Вторият аспект е по-важен за доста хора и предполагам за автора на темата .Изобщо не ми пука дали ще платя 5лв по-малко на месец и кога ще се "избият" ,ако съм дала 500лв за изолация и мазилка на еркера , и целта ми е да ми е възможно най- топло на краката .
ivanovbg
- майстор
При сина ще се слага изолация, просто тази година не смогнахме. И не си права - гледа се комфорта, а икономията е следствие. За мен съм преценил, че икономията не си струва на този етап от живота. Изолацията в моя случай няма да ми даде повече комфорт. Оставя да я правя за икономия, но като не ми излиза сметката не си струва.
Реално пък като се замислиш точно икономията е майка на мизерията. То всичко е свързано. Ти икономисваш енергията, но все пак трябва да я има. Намаленото потребление води до увеличаване на цените щот хората дето я произвеждат и ти я доставят трябва също да се хранят, техниката се износва... Ти намаляваш още потреблението и те отново я вдигат с разни допълнителни такси и данъци, щот косвените разходи за производство на произвежданата енергия се покачват.. Получава се един омагьосан кръг. Ясно ти е как работи той. Истината на просперитета и растежа в икономиката зависи от харченето. Отдавна го знаят дори тъпите американци. И рекламите са измислени с тази цел, да те карат повече да харчиш. Като не щеш за енергия парите ще ги даваш за енергоспестяване- визирам и уреди.
Реално пък като се замислиш точно икономията е майка на мизерията. То всичко е свързано. Ти икономисваш енергията, но все пак трябва да я има. Намаленото потребление води до увеличаване на цените щот хората дето я произвеждат и ти я доставят трябва също да се хранят, техниката се износва... Ти намаляваш още потреблението и те отново я вдигат с разни допълнителни такси и данъци, щот косвените разходи за производство на произвежданата енергия се покачват.. Получава се един омагьосан кръг. Ясно ти е как работи той. Истината на просперитета и растежа в икономиката зависи от харченето. Отдавна го знаят дори тъпите американци. И рекламите са измислени с тази цел, да те карат повече да харчиш. Като не щеш за енергия парите ще ги даваш за енергоспестяване- визирам и уреди.
Тема "Външна изолация ...таван" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература