Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
chapara - майстор
В линка за полагане на "Мапеластик" пише, ама не четете:
Mapelastic се предлага в два предварително отмерени компонента, които трябва да се смесят без да се добавя вода или други съставки. Разтворът се нанася с мистрия върху идеално чиста и здрава повърхност, която предварително е намокрена с вода.
dimovsport - специалист
Имаш ли лични наблюдения за разход лв/м2 вероятно се различава от данните на производителя.
niki_bot - напреднал
http://bgr.sika.com/bg/solutions_produc ... 08101.html
Полагал съм доста от продуктите на СИКА и съм сигурен в тях.
Имам и тяхна ценова листа.
dimovsport - специалист
Наближава време за лепене на гранитогреса,замазката е напукана по майките,и не искам там да ми пропука и гранитогреса. Гледах в един хипермаркет,алуминиеви фуги но ми се върти в главата дали не може да се използва силикон вместо тази фуга? Плочите са 40/40 цвят светъл но лятото няма сянка ще нагрява доста,колко мм. фуга ми препоръчвате,каква и изобщо очаквам вашите съвети.
Благодаря предварително.
chapara - майстор
След три месеца някой знае ли какво си направил. Как напукано, нали те съветвахме хидроизолацията да е последен слой? Фуги мин. 2,5 мм. Фуга на "Ардекс". През всеки 1,5 м. - фуга 5 мм. ,обработена със "Сикафлекс", не силикон. :wink:
Последна промяна от chapara на чет окт 03, 2013 9:46 am, променено общо 1 път.
dimovsport - специалист
Върху плочата има замазка пясък и цимент,средно дебела 10см Напука се на дълги ивици там където са майките. Самата пукнатина криволичи и дори и да искам,няма как да съвпадне с фугата. ако прережа с шлайфа една фуга в замазката,която да съвпадне с фугата на плочите,ще избегна ли пропукване на гранитогреса по съществуващите пукнатини? Ако трябва ще снимам но предполагам всички са виждали как пука замазка.
chapara - майстор
Подпълваш пукнатините с лепило за плочки. Минаваш две ръце с "Мапеластик" замазката, като на първата вграждаш ПВЦ мрежа. След това лепиш настилката. :wink:
dimovsport - специалист
Лепя ама каква фуга,колко широка,да слагам ли от алуминиевите както там се наричат или има някакви силиконови фуги които да поемат линейните разширения?
VLADO66 - майстор
chapara написа:
... Фуги мин. 2,5 мм. Фуга на "Ардекс". През всеки 1,5 м. - фуга 5 мм. ,обработена със "Сикафлекс, не силикон. :wink:
:wink: Не слагай алуминий.

Тема "Последна плоча-тераса,дайте съвет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: