Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Искам да споделя какво направих по въпросния проблем.

1. Изстръгах стария мухъл с част от мазилката, но не цялата.
2. Обработих стената със 3 флакона Саво.
3. Положих бяла циментова шпакловка с фибри заедно с мрежа, без да правя отгоре фина гипсова шпакловка. Всъщност шпакловах цялата стая, включително и тавана. Степента на гладкост с фибрите не е идеална, но мен ме устройва.
4. Нанесох 3 ръце термобоя.

След различни консултации, както и мненията, изразени тук във форума, реших да направя този вариант. Засега нещата изглеждат добре, но най-вероятно истината ще си проличи след 1-2 зими. Обработих с термобоя само външната стена и когато се пипне с ръка, тя се усеща по-топла дори от вътрешните стени, които са с латекс. Явно термобоята се оказа на този етап положително решение. Но и цената беше доста сериозна - 270 лв. за 10 л. Нямам нови наблюдения за течове и предполагам, че причината е била конденз от преходната зона на плочата с долния апартамент, който още няма топлоизолация. Благодаря на всички, които споделиха своите мнения. Напролет ще пиша пак дали има промяна.
pufer написа:... Напролет ще пиша пак дали има промяна.

С интерес очаквам
Непременно ще споделя. Интересно е сега тези студове как ще се отразят на стената. Стаята се отоплява периодично, но не непрекъснато.
pufer написа:... Стаята се отоплява периодично, но не непрекъснато.

Ще има конденз, предполагам. И си мисля, че върху самата термобоя няма да се развие мухъл, поне първата година
Здравейте ,имам следният проблем. Спалня с климатик , северна бетонна стена ,западна и южна вътрешни и източна към остъклена тераса. Стаята е с шпакловка ,паркет и дограма не знам колко камерна вече. Проблема се появи тази година....а стаята е с този вид от поне 4 години. По северната стена се появи влага.....1 педя с няколко петна мухъл. На следващият ден петното стана високи 50-60см с доста мухъл. Петното беше в края на стената към полицата на спалнята. Реших уикенда да пръскам Саво ,но днес какво да видя...влага зад спалнята няма ,но петното се е пуснало по цялата северна стена с височина 1 педя и леки петна мухъл. В стаята не се простира или нещо такова. Климатика работи винаги на 18гр когато ни няма и на 22гр когато сме вкъщи. Тази година за сефте имам този проблем. Утре ще изсуша цялото петно и мисля Петък да третирам всичко със Саво. На самата северна стена са монтирани външните тела на 2та климатика ( на спалнята и на хола са един над друг ,като спалнята е над този за хола ). Загледах блока ,че самата северна стена е определено малко или много мокра. Чудя се обаче защо влага има само ниско долу , а не по цялата стена (не че не се радвам за което :) ) . Там където изсуших преди 2 дни е сухо ,но петното е тръгнало по стената. Какво да пробвам освен да изсуша стената с пистолет за горещ въздух и Саво ?
mupk0 написа:....акво да пробвам освен да изсуша стената с пистолет за горещ въздух и Саво ?Намери теча и го отстрани
Нали се сещаш, че с пистолета за горещ въздух не сушиш Стената, а повърхността в стаята
mupk0 написа:Какво да пробвам освен да изсуша стената с пистолет за горещ въздух и Саво ?

Пробвай сутрин, преди да излезеш, да спреш климатика и отвориш прозореца за около минута - две. След това затваряш, пускаш климатика и отиваш на работа.
Значи..теч на вода няма. Тръби около тази стена няма. Мой съсед и той хванал мухал по същият начин. Днес оставих стаята цял ден отворена....мухалът е намалял на половина. От утре ще има влагоабсорбатор в стаята. Явно разликата е голяма в Т. Долепих термометър до стената...показа 3градуса. Стената отвън все още е мокра. Не се е спряло да вали дъжд и да навява мокър сняг....от днес стана сухо...уж
n_a написа:
pufer написа:... Стаята се отоплява периодично, но не непрекъснато.

Ще има конденз, предполагам. И си мисля, че върху самата термобоя няма да се развие мухъл, поне първата година


Дойде време да споделя как се държи стената. Всъщност този цитат по-горе отговаря на 100%. Наистина това е първата зима и всичко изглежда наред. За момента няма и помен от конденз или мухъл и през зимата температурата на стената при пипане с ръка беше приятна. Явно термобоята в комбинация с шпакловката с фибри засега дава отличен резултат. Само да не беше толкова скъпа. Купих една американска термобоя и може би си заслужава цената (270 лв. - 10 л). Ако и някой ден блокът се санира и съседът ми отдолу си изолира стената, тогава нещата поне отвън би трябвало да са наред и температурните различия да се намалят. Така че благодаря за съдействието и добрите съвети. Все пак ще изчакам да мине и другата зима, преди да се зарадвам напълно... :partyman: Успех на всички!

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Хидроизолация”