• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
kopaiko - специалист
Здравейте предстои ми изолиране на гаражна плоча. Спрял съм се на варианта течна гума.Дилемата е на коя фирма да е продукта:Акрофлекс на Вълков или Hidrostop на GBC promaster.Цените са почти еднакви.Акрофлекса е 20кг. а Хидростопа е 15л.
Чираче - майстор
Ползвал съм на Вълков, и за сега съм доволен. Другата не я знам. Спазвай инструкциите.
lov - майстор
Аз пък на Изомакс и по точно Изомраз. И там е същото както ти е написал Чираче за инструкциите. Добро почистване грундиране и най важното постоянно разбъркване на разтвора защото бързо се утаява. Като не си спестявай количеството материал предвидено да се нанесе на квадратен метър. Може и на повече пъти да го нанесеш но трябва да се получи минимална дебелина.
И една идея за която се сетих после. След нанасянето на последния слой може да си направиш и посипка примерно с кварцов пясък.
Чираче - майстор
lov написа:
Аз пък на Изомакс и по точно Изомраз. .
Ползвал съм хидроизолация Изомакс Еласта, черната на цвят. Преди 5-6 г. нанесох два слоя след грундиране. По инструкция. В момента тук там има черно - просто с времето атмосферните условия я износиха. Това е при мен, не знам при други как е. Докато бялата течна гума на Вълков си стои без да се променя с времето. Здраво прилепнала за бетона, еластична. Не агитирам, само споделям мнение. Само гледайте срока на годност при покупката. :?
wanderer - специалист
ползвал съм акрофлекс на вълков за една козирка на тераса около 5 м2, а също и изомакс за покрив на апартамент ок 100 м2. и двете ми харесаха, акрофлекса след вече 6 години при мен е малко позасран и сивее, но по никакъв начин не е компрометиран. при изомакса (6-7 години) имам пукнато там кадето покрива се свързва със съседния вход, но доколкото си спомням си пишеше, че не помага при работещи фуги. имам усещането, че с полиестерния воал които ми пратиха с изомакс се работи по лесно, и изобщо с изомакс по лесно се описват гърбави и вдлъбнати места. ако не се търси красота и при близки цени бих препоръчал изомакс, ако имаш възможност с двоен воал още по добре.
lov - майстор
Е то за фугите си има една камара армиращи ленти и гъдели дето ги дават отделно. Но всичко там е малко занаятчиска работа. :) Щото зависи колко работи фугата и как може да се претакова гявола. Не става да лепнеш нещо си отгоре и да викаш ма аз го направих както са показали на картинката.
wanderer - специалист
а не, това за протокола го казвам. не съм и имал намерение да хитрувам, просто воала хвана и част от покрива на съседния вход. гледам впоследсвие че пукнало. разбира се, че фугите трябва да се обработи по съответния начин, и със съответния продукт. в сравнение с изомакс обаче акрофлекса е по еластичен.
LazarGanev - "Велик майстор"
За мен перфектната фидроизолация е ТАЗИ (има и видео). Ползваме я постоянно в работата си, където има нужда.
preslav - майстор
И аз мога да кажа само хубави неща за ХИП-2 - 5-6 години на тераса, по която се ходи.
kopaiko - специалист
Опаковката е за 5 кв.а цената каква е?
  • 1
  • 2

Тема "Коя течна гума да избера?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: