Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
aliensa - напреднал
Здравейте

Имам голяма тераса , но вече плочките са доста стари и захабени и не толкова здрави . Искам да мина цялата тераса с течна гума и армировка от полиестерно платно. Взех една малка бака 5 кг на фирмата Hydrozol Flex Gum 1-k , доста финно се нанася и е доста гъсто , но след това прочетох ,че не става за открити пространста а предимно за под плочки или други конструкции. Купих течна гума на фирмата Вълков. Иглежда доста по-грубо има и разни боклуци в нея които са различен размер и на места остават по повърхността . Също е и доста рядка и не оцветява добре. При исъхване е доста еластична но някакси си стои грапаво . На баките в в срок на годност, не са стари . Преди работа съм ги разбъркал с бъркалка. Някак този материал не ми вдъхва доверие , много ще съм благодарен за съвет ако някой го е ползвал с полиестерно платно , не само дирекнто мазане. Дали наистина издържа на UV-лъчи или всякакви атмосферни условия .

Лека работа на всички :)
Имам намазана една пътека до къщата с тази гума на Вълков от преди 4 години и не е мръднала. Не е покрита с нищо.
chapara - майстор
Ми прецеди го, чорапогащник. И латексите се прецеждат за всеки скучай.
MamaMy - майстор
Тези "боклуци" са парченца неразтворена гума и са сложени с цел. Намазаното трябва да стане грапаво за да не се пързаля зимъска като се заледи. Доколкото знам от тази настилка има три цвята. Виж директно на BASF дали няма други цветове. Може оригинала да е по-качествен.
wanderer - специалист
Аз съм на една козирка на тераса към 4м2 с гума на "Вълков" + воал. Май 8 години (че и повече може да е) не в мръднала, а е югозапад и се напича директно от слънцето. Само дето стана на цвят светло сивкаво-мръсна. И да - седи по грубовата и задържа прахоляк но при регулярно почистване едва ли ще е проблем.
chapara - майстор
За мен, логично поради професионалното ми занимание, течната гума не е за тераса по която се ходи и се ползва. Намазването на такъв матерял е лош компромис.
aliensa - напреднал
Благодаря за мненията майстори

Тема "Течна гума на терса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: