Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Здравейте,
Къща на два етажа: първия етаж каменна зидария, а на втория етаж тухла. Отвън си имаше зъб 5 см. Сложих навсякъде 10 см изолация и по този начин зъба си остана.
Направих външна изолация джи би си мазилка и тяхна шплаковка. На северната страна майсторите шплаковаха с ангро по тяхно усмотрение.
Резултата е катастрофа само след два месеца!
Търся съвет: ако намажа с мапей двукомпонентна хидро изолация, ще бъдели достатъчно или по-добре да намажа с мапей и да положа ламарина върху.Завършека ще бъде с дърво 12х5 :?

Прикачен файл

IMG_8252.png
chapara - майстор
На мен лично, не ми се изясни нищо от ситуацията?
нед фев 09, 2025 5:11 pmchapara написа:
На мен лично, не ми се изясни нищо от ситуацията?
Мазилката е положена, но влиза вода и подпухва. Добра идея ли я да намажа хидроизолация върху силиконова мазилка?
Или по-добре да положа завършващ алуминиев профил?
Или и двете: да намажа хидроизолация и после да сложа алуминиев профил.
Не мога да го обясня по-добре!
Не мога за изпратя и снимка тук!
Писах Ви на имейла.
chapara - майстор
И водоокапния профил, но той се подвира зад изолацията и се уплътнява с полиуретанов уплътнител. Обаче при ветровито време пак ще подмокря.
Хидроизолацията на 99%ще хване здраво за мазилката. Желателно е поне две ръце да намажете, да не кажа три.
Говорим за Мапеластик 2К.
iliya_i - майстор
Добрата идея е била да направиш на 2-ри етаж 15 см изолация и да имаш права фасада.
Не е късно да се поправи с още 5 см. Но струва още пари и нова мазилка.
kozl - майстор
И аз като iliya_i приемам, че цокълът излиза напред спрямо другата плоскост на фасадата.
Плофилът който си показал се препоръчва точно за такъв случай.
Ние си ги поръчваме от ламарина с полиестерно покритие в цвят по избор. Ламарината обхваща цялата ширина на цокълната изолация, чак до тухл.зид и ивицата за захващане е към стената - закривена нагоре.
Недостатък е че ламарината става термо мост, но пък като хидроизолация е по сигурна.
пон фев 10, 2025 8:10 amkozl написа:
И аз като iliya_i приемам, че цокълът излиза напред спрямо другата плоскост на фасадата.
Плофилът който си показал се препоръчва точно за такъв случай.
Ние си ги поръчваме от ламарина с полиестерно покритие в цвят по избор. Ламарината обхваща цялата ширина на цокълната изолация, чак до тухл.зид и ивицата за захващане е към стената - закривена нагоре.
Недостатък е че ламарината става термо мост, но пък като хидроизолация е по сигурна.
Благодаря!
Няма ли да е прекалено над силиконовата мазилка:
1. Хидроизолация две ръце на мапей.
2. Завършващ профил
3. Дърво (греда 12Х5 третирана с бохимит)

Затова исках мнение, дали хидроизолацията и дървото за достатъчни.
И другото: дървото, как да въде захванато. С шпилки и полуеританово лепило, ок ли е?
kozl - майстор
Прикачен файл:
Надстъчащ цокъл.jpg
Надстъчащ цокъл.jpg (109.7 KиБ) Видяна 8724 пъти

Не съм писал за хидроизолация. Правили сме го по горната скица с профил от ламарина с полиестерно покритие.
tihovyavor написа:
Няма ли да е прекалено над силиконовата мазилка:
1. Хидроизолация две ръце на мапей.
2. Завършващ профил
3. Дърво (греда 12Х5 третирана с бохимит)
Обаче не мога да вдена кво пишеш :?
Па и греда се появи #-o

Тема "Хидроизолация върху силиконова мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: