• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 62
Всички въпроси за вилата.
dadko - майстор
А ако иззидаш комина по- широк, отколкото излиза по предварителни сметки- не може ли да се сложи шибър, или накаква клапа, да речем, някъде в горната част на комина-посредством която да се регулира сечението, респ.- тягата?
stiv1961 - майстор
dadko написа:
А ако иззидаш комина по- широк, отколкото излиза по предварителни сметки- не може ли да се сложи шибър, или накаква клапа, да речем, някъде в горната част на комина-посредством която да се регулира сечението, респ.- тягата?
И за клапа съм мислил, но не знам дали ще върши работа и на каква височина да я сложа :?
VLADO66 написа:
Пропускаш може би че има момент на нагряване на метала и една подвижна планка в средата на която да стъпи шиша няма да е излишна.
Великолепна идея, благодаря ти :supz:

Прикачен файл

чеверме2.jpg
чеверме2.jpg (24.43 KиБ) Видяна 4807 пъти
filmatoplo - майстор
:) Оф ,нали е барбекюто мечта , как да импровизира човек :? .Моето е с по голям преден отвор -че да влиза лесно казан за варене на буркани :-D , комина малко по къс да не загрозява :wink: , и леко ми пропушва , ама го преписвам на морския вятър :drinkers: .Сега псувам понякога , но тогава един (майстор) го направи за 1 ден и за 20 лв -дори веднага я запалихме -кебапчета,бира ,песни с акордеон :rock: :partyman: луда работа бях на 26 г.
iva6ki - специалист
Правилото е колкото по нисък по-широк дърпа повече.
Няма такова барбекю което да не пуши от време на време
според вятъра (изкл. тези които за вътр. и комина е 5+ м).
От клапа според мен няма нужда ,но Искроуловител според
мен на днешно време е задължителен който и без това
затруднява потока от въздух и ще се компенсира от
по-голямото сечение.
stiv1961 - майстор
Вчера и днес си поиграх с грила/ чевермето/ и съм доволен от резултата. Направих и видео, но после ще го пусна, че сега ме викат на маса...... пак ще изостана с план- графика :-D
П.П. Не издържах и запалих малко огън да се позагреят тухлите и се поизпече шамота.

Прикачен файл

290620121787.jpg

Прикачен файл

300620121788.jpg

Прикачен файл

300620121792.jpg

Прикачен файл

300620121793.jpg

Прикачен файл

300620121794.jpg
VLADO66 - майстор
Не ти издържа сърцето :)
stiv1961 - майстор
Качих и видеото/ салатата не е готова още/ :-D

Айде, до утре :supz: :drinkers: :partyman:

И пещта е готовааа, наздраве :partyman:

Прикачен файл

300620121795.jpg

Прикачен файл

300620121796.jpg
piron45 - майстор
Стив, къде се изгуби? Да не заряза барбекюто и да се пържиш на плажа някъде? Или пък чехкините на Филма имат нужда от обръщане, за да не изгорят :lol:
filmatoplo - майстор
Супер става пеща -браво =D> , има ,има каки тука -ама мойта като вземе 1 пръчка :lol: .
stiv1961 - майстор
Тук съм, имам малко здравословни проблеми/ в жега и вода така става :-D /. Иззидах 4 реда от комина и те така, до края на седмицата трябва да довърша поне комина.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: