• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
Всички въпроси за вилата.
kborisov - специалист
За екстериора съм приготвил малко заоблен сачак.
Преди това обаче, трябва малко изолация да се сложи на старото бунгало.
Накрая трябва да се получи вентилирана фасада, че влагата в гората е проблем.
Не можах да намеря нужните перфорирани профили за вентилирана фасада, затова използвам ъгли за шпакловка :)
(снимките ги върти както си иска)
Това бялото е хидроизолация на долния ръб, където дърво среща бетон. Отгоре ще има паропропускливо фолио, още летви и тогава сачак.

Прикачен файл:
Изолация1.jpg
Изолация1.jpg (66.35 KиБ) Видяна 1428 пъти
kborisov - специалист
На истинските профили за вентилирана фасада, отворите са тесни и продълговати.
Та чудя се дали не си правя кошер с тия ъглови профили, ама ще видим ...

Иначе външния вид ми харесва :)
Прикачен файл:
Изолация2.jpg
Прикачен файл:
Изолация3.jpg

Прикачен файл:
Изолация4.jpg
Изолация4.jpg (107.2 KиБ) Видяна 1285 пъти
шоп - майстор
Браво!
Мераклийска работа!
Бавно но славно.
ZEDYCUS - майстор
:partyman:Много добре изглежда. Браво! Имам малка представа как се строи в гендека, та му влизам в положение, бавно но в крайна сметка върви.
kborisov - специалист
Източих водата, че в края на месеца се очаква да падне под нулата ... и се замислих - какво да правя с тоалетната чиния?
Мястото е усойно. Лятото е супер, но зимата пада до -20 и повече.
- ако налея антифриз, да не разяде уплътненията?
- само сол, не вярвам да свърши работа? (На -20 и морето замръзва)
- последен вариант ми е да махна водата (гадно е), и да сложа найлонова торбичка с пясък, за да не е отворена тръбата?

Има ли достъпни специализирани препарати за целта? Намирам само това "WC-АНТИФРИЗ ПАЙП" обаче никъде го няма?

P.S. Намерих още един метод - във водата са слага нагънат маркуч, но и това не ми се вижда много сигурно?
шоп - майстор
Колко пък да е гадно да източиш водата в един S на тоалетна чиния?!
Нали няма да смучеш с уста?

Лично аз, когато зазимавам:
1 източвам
2 продухвам с компресор

Проблеми нет!
kabakumcho - специалист
съб окт 21, 2023 2:47 pmkborisov написа:

- само сол, не вярвам да свърши работа? (На -20 и морето замръзва)
Морето замръзва, но е със соленост 2,5%, а нашето и по-малко. Слагай повече сол, много повече.
kborisov - специалист
Според мен, със сол няма да стане при мен.
Графиката е доста обезкуражаваща: (Тf е температурата на замръзване)

Прикачен файл:
СоленостТемператураВода.jpg
СоленостТемператураВода.jpg (5.01 KиБ) Видяна 925 пъти
iliya_i - майстор
съб окт 21, 2023 4:17 pmkabakumcho написа:
съб окт 21, 2023 2:47 pmkborisov написа:

- само сол, не вярвам да свърши работа? (На -20 и морето замръзва)
Морето замръзва, но е със соленост 2,5%, а нашето и по-малко. Слагай повече сол, много повече.
Не става с повече сол!

Средната соленост на световният океан е 3.6%. На Черно море е 1.4%. Средиземно - 3.9%. Червено 4.1%.

Но проблема е, че при концентрация на солта 25% се получава наситен разтвор. По-нагоре остава неразтворена сол. А температурата на замръзване на 25% солен разтвор е -20 градуса по Целзий.

Решението е или изпразване на водата или антифриз - концентрат.
Последна промяна от iliya_i на съб окт 21, 2023 6:44 pm, променено общо 1 път.
Гадно ли?! Днес отпушвах главно трасе мръсен канал!!!
- изсипи 1 пакет сол- морето не е толкова солено! Ако не издържат, ще ти купя едни уплътнения за следващият фекален сезон, след като;
- сипи малко антифриз- ще трябва да посмяташ, хаха!!!
- ако измислиш негаден начин, отстрани водата!

пп. Аха, някой е посмятал, та солта отпада.
ппп. След кратка справка- "Разтворимост във вода 35,9 g/100 ml (25 °C)". Сиреч, при 25 градуса имаме 35.9% солеви разтвор. До тук е Супер.
Какво става при -20 и наг......надоле, след като съм сипал пакета, па каквото остане неразтворено да си сЕди?!
пппп. Иля, стига де, хаха!
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19

Тема "Пристройка (Барбекю с пещ и баня)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: