• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Всички въпроси за вилата.
kr1100 - майстор
И защое цялата ханалогия със зидане? Има силикатни материали картони, плочи, дюшеци на по 1200 грЦ -леки
hidrazin - майстор
Бучваш му нагревателите, опаковаш го с минерална вата и пей сърце.
Мое да вариш и в банята. Но що трябва да е лесно, когато мое да е по трудния начин?
:partyman:
jekasus - майстор
hidrazin написа:
Бучваш му нагревателите,
И туй-унуй на електрическа скара...
На жар от казана, най-хубави пържоли стават :-D
hidrazin - майстор
jekasus написа:
hidrazin написа:
Бучваш му нагревателите,
И туй-унуй на електрическа скара...
На жар от казана, най-хубави пържоли стават :-D
Така е. Единственото предимство на "дървен" казан е жарта.
Няма нищо по-готино от ... Неща на дървени въглища от казан. :-D
Ма тоя последния писа за казан на гЪз...
Кво му е предимството? Мирише на газ, мое да се гръмнеш и пържоли не стават.
Пълна простотия за 1-2-3 лева на казан "икономия".
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Едва ли е икономия, щото да се топлиш на газ е по-скъпо от дървата. По-скоро за удобство. Няма да го дебнеш да слагаш дърва. А и е по-удобно за регулиране при опасност от загаряне.
kr1100 - майстор
bulhomes2 написа:
А и е по-удобно за регулиране при опасност от загаряне.
Моля .Пробвай да вариш с материал от райски ябълки и ще се увериш. :-D
hidrazin - майстор
...или круши. :-D
Най-лесно се регулира когато е на ток.
Има и стабилна повтаряемост...
:partyman:
kr1100 - майстор
Cr Ni тънки стени и загар4я лесно.Днес изкопах 1 чувал ама истинско зебло - ще го изпера и в казаня на дъното за райското варене Па и крушите вътре
Чираче - майстор
kr1100 написа:
Cr Ni тънки стени и загар4я лесно.
Повече от 10-15 г. казан не ми е загарял. Нооо.... аз варя само сока. Когато ферментацията приключи, през ситно сито прецеждам материала, докато спре да капе. Не бързам за никъде. :lol:
kr1100 - майстор
Чираче написа:
kr1100 написа:
Cr Ni тънки стени и загар4я лесно.
Нооо.... аз варя само сока. Когато ферментацията приключи, през ситно сито прецеждам материала, докато спре да капе. quote]
Пробвай да прецедиш "пюре" от райски ябълки.
И аз обичам да варя само сок , ама с райските е ядец.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Зидано огнище за казан за ракия" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: