batence81 написа:Как се слагат тези нагреватели вътре в казана и как минава кабела през капака, като го затвориш? Аз с подобен нагревател съм затоплял дюли, за да по-лесно да се нарежат и целия полепва и загаря от плода. Как тогава е вариант, ако някой разбира да ми обясни, ако е изгодно - ще мина на него, газта е опасна.Кабела не минава през капака а през дупка в казана. По-точно два нагревателя по 3kW при казан за 80-100 литра материал. Първо се пускат двата и като тръгне се оставя на единия. Отгоре казана опакован с минерална вата за изолация.
Материал от круши и дюли винаги си е рисков за какъвто и да е казан освен автоклавите.
А що се отнася за носталгията, обстановката, кефа... Като искаш огън и жарава за пържоли винаги може да си напалиш барбекюто докато ракията се вари на ток в гаража, работилницата...