Всички въпроси за вилата.
darlu - помощник
Изображение[/img]Здравейте колеги предстои ми направа на барбекю под навес който ще е затворен с дограма.Изчетох доста теми по форума но ако може някой съвети да ми дадете ще съм ви благодарен.
1.размери на отвора централно
2.от колко см трябва да почва скосяването за димния зъб
3.колко голям трябва да ми е димосборника и до колко да го стесня
4.единично или двойно коминно тяло
5.понеже там ще се отоплява и зимата(камината за пелети ще бъде вътре) какво да измисля да служи като йлапа на комина за да не духа когато барбекюто не се използва.Благодаря предварително и се извинявам

http://prikachi.com/images.php?images/637/9578637U.jpg
D103314 - специалист
За барбекюто не мога да дам съвет. да попитам какво е това бялото над гредите?
darlu - помощник
Това колега е ПДЧ защото между гредите ще има вата и отдолу сачак ще се изкове.
BLUEPUPIL-2 - специалист
Ако искаш да не вкарва дим в помещението, направи на дъното на комина извивка да връща потока.

Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (32.68 KиБ) Видяна 2004 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (17.42 KиБ) Видяна 2004 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (34.15 KиБ) Видяна 2004 пъти
lpoik - специалист
Къде ще бъде комина? На снимката не е показан.Ако е през ламперията,трябва огнеопорна изолация.Бях очевидец на запален покрив с подобно барбекю. :?
darlu - помощник
Колега за чертежите благодаря амия отвор отпред мисля да е 60на 50 дълбочина48 а изолация ще има каменна вата.
Имам един комин в двора който минава през ламперията и с каменна вата и шпакловка вече 3 години няма проблем

Тема "Барбекю" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: