• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
yancho_lud - специалист
Мислих, мислих и все ми се струваше, че ще стане много тясно и неудобно и за това реших да си направя всичко на ново. И така започнах от нулата да изграждам нов навес и след това да направя каминката и пещта. За момента е направена първата копка и въпросите изкачат един по един, но мисля, че за начало ми е много важно да намеря бригада която да направи кофража, армировката и да излее бетонната площадка. Наистина няма кой да ми помогне в това начинание, а не е работа за сам човек. Моля, ако знаете читава бригада за района на град Хасково дайте ми координати. Трябва ми бригада само за бетона, другото ще го направим с баща ми, двамата вече сме правили един покрив, така че няма да е проблем. Големият проблем е че бетона ще се налива на около 60 метра от пътя и ще трябва да се бърка на ръка или с бетонобъркачка на място, тъй като в нашия град няма толкова голяма бетон помпа.
yancho_lud - специалист
Както казват хората: хубавите неща отнемат време, а ако ги правиш сам отнемат още повече и като се има впредвид, че всички материали се носят на ръка и се работи след работа и събота и неделя ей ти на 3 год :-D. И така след като съборих старата постройка на нейно място с помощта на баща ми построихме лятна кухня тип барбекю. Позабавих се с проекта тъй като междувременно направихме оградата и басейна. Барбекюто е готово, както и камината която направих изцяло сам. На ред са озеленяването и пещта. Признавам си, че пещта я бях оставил на заден план, за след като завърша барбекюто, но и нейния ред дойде. Пещта ще е странично на камината като за сега съм направил само свода за отвора й. Имам няколко въпроса за изграждането на пещта:
1. Най важното. Каква да бъде тя куполна или тунелна, ако може + и - на двата варианта.
2. Какви да са размерите на пещта - височина, ширина и дълбочина
3. Как да направя основата, само с пясък ли да я пълня и отгоре бетон или да сложа и натрушени стъкла и керемиди(някъде бях чел за това)
4. Как да изолирам готовата пещ.
За сега това са ми питанките, като по всички точки намирам отговори, но все различни и малко се обърквам.
Поствам и по една снимка на направеното до момента.
Прикачен файл:
FB_IMG_1587410049921.jpg
Прикачен файл:
FB_IMG_1587408327572.jpg
FB_IMG_1587408327572.jpg (68.72 KиБ) Видяна 145 пъти
Прикачен файл:
FB_IMG_1587408339708.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Камина с пещ и опция за чеверме" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: