Всички въпроси за вилата.
gamena666 - напреднал
Здравейте колеги! Имам останал бетонен пояс със замазка в нивата на село. Искам да вдигна нова постройка върху него с тухли единички. На места забелязах, че част от цокъла се е разкъртил. Как мога да заздравя този цокъл? Има ли вариянт за добавяне на арматура?
Прикачен файл:
IMG_20180831_174625.jpg
Прикачен файл:
IMG_201808321_174625.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не мисля това да е пояс. Нещо било бетонно, а сега силно компрометирано. Виж как до/върху/около него да си направиш истински пояс. "Цокъл" е по-скоро .... бояджийски термин. На теб ти трябва здрава основа за постройка. За законност не говорим, нали. Просто да е здраво...
gamena666 - напреднал
Искам да се води търпим строеж и искам да не си личи, че е нов градежа, за това се придържам към стария цокъл.
djogobg - специалист
Търпим обект ще се води, ако го има описан в някой документ от преди 2001-ва година. Ако го няма описан никъде трудно ще го направиш търпим. Има процедури, доколкото знам, свързани са със свидетели, косвени доказателства, че обектът го е имало(примерно снимки), но там като цяло трябва адвокат да се наеме, да го бута напред.
gamena666 - напреднал
Аз я знам процедурата... а и нали това казвам, преди имаше постройка там, аз затова искам на същото място да я поставя. Имам снимки от едно време още.

Тема "Заздравяване на бетонен пояс" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: