ср окт 21, 2020 11:23 amnobreak написа:Мембраната задължително да е без посипка за да могат да се залепят битумните керемиди за нея.
То ще е по лесно, но май няма да е правилноПо принцип не се ли ползва мембрана без посипка за под керемидите?

ср окт 21, 2020 11:23 amnobreak написа:Мембраната задължително да е без посипка за да могат да се залепят битумните керемиди за нея.
То ще е по лесно, но май няма да е правилноПо принцип не се ли ползва мембрана без посипка за под керемидите?
ср окт 21, 2020 2:15 pmkborisov написа: Влагата няма да се "акумулира". Тя си излиза през неплътносите между битумните керемиди.Да речем е така, а как минава влагата през влагоустойчивото ОСБ? Не оспорвам и уважавам всяко мнение, просто гледам логично да си изясня нещата.
Битумните керемиди не образуват плътна покривка. Затова има и изискване за минимален наклон на покрива.
На Армормат, май основния им бизнес е правене на покриви. Така, че може да вярваш, каквото са ти казали.
ср окт 21, 2020 3:24 pmnobreak написа: ...а как минава влагата през влагоустойчивото ОСБ?...През ОСБ-то не минава. Може да мине през фугите м/у две ОСБ-плоскости.
ср окт 21, 2020 1:19 pmnobreak написа: Преди малко говорих със служител на фирма Армормат - тези, които предлагат керемидите Арморшилд. Та той ми обяснява, че не трябвало да е битумна хидроизолация, а паропропусклива мембрана за да минавало евентуално влагата отдолу през нея, но не можах да разбера като мине отдолу нагоре къде ще се акумулираКатегорично не съм съгласен със съветите които ти е дал некомпетентен търговец.После ако се слага ОСБ (особено влагоустойчивото) през него минава ли влага?
ср окт 21, 2020 3:56 pmangelfilev написа:С кое не си съгласен с паропропускливата мембрана ли? Аз на човека му обясних за прозорците и той ми каза, че е добре, но да сложа паропропусклива мембрана при евентуално проникнала влага да излезе.... Стаята не се обитава. Тази тема съм я чел. И в нея се срещат препоръки както за битумна мембрана, така и за пародифузна....ср окт 21, 2020 1:19 pmnobreak написа: Преди малко говорих със служител на фирма Армормат - тези, които предлагат керемидите Арморшилд. Та той ми обяснява, че не трябвало да е битумна хидроизолация, а паропропусклива мембрана за да минавало евентуално влагата отдолу през нея, но не можах да разбера като мине отдолу нагоре къде ще се акумулираКатегорично не съм съгласен със съветите които ти е дал некомпетентен търговец.После ако се слага ОСБ (особено влагоустойчивото) през него минава ли влага?
Влагата се отстранява чрез различни отдушници. Аз съм слагал по три на скат. Струва ми се спомена, че имаш прозорци на тавана. Ако са отворени дори малко, можеш изобщо да забравиш за влага и конденз.
Разгледай тази стара тема:
viewtopic.php?t=37854
ср окт 21, 2020 4:03 pmnobreak написа:Да, паропропусклива мембрана е безсмислена след като пари няма да минат през плоскостите.
С кое не си съгласен с паропропускливата мембрана ли? Да, ще има прозорцин. Стаята не се обитава. Тази тема съм я чел. И в нея се срещат препоръки както за битумна мембрана, така и за пародифузна....
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: