• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
mkocev - специалист
Съседите са използвали момента да ви замерят! Майтап :)
Ясно, че има изключения. При такава градушка козирката ще е най-малката щета :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет мар 18, 2021 8:26 amkozl написа:
Тази ...
Изобщо не можеш да се предпазиш от всичко, а и няма никакъв смисъл. Правиш го поносимо и като се счупи го правиш отново. Мислиш ли, че такава градушка ще те удари отново, в този живот?
kozl - майстор
чет мар 18, 2021 9:25 ammkocev написа:
Съседите са използвали момента да ви замерят! Майтап :)
Ясно, че има изключения. При такава градушка козирката ще е най-малката щета :)
Съседите бяха с нова топлоизолация и мазилка и стана като редка бучарда. Съвсем без майтап.
От моите наблюдения стъкла на покриви над 6 мм единично стъкло бяха с голям шанс на оцеляване. Прозорците по фасади оцеляха със стъкла 4 мм. Тройките бяха натрошени. Това за северни фасади, щото явно от там е бил ветеро и съответно посоката на атаката.
От оребрения поликарбонат, новия също беше оцелял. Попрестоялият и загубил еластичност - надупчен. Даже гледах покрив с оребрен над 10 мм дебелина, беше надупчен само горния слой.
На колите всички закалени стъкла паркирани напречно на северната посока бяха на сол. Триплексите напукани. На моята кола и се размина стъклотрошачката, но изглеждаше като след среща на ламарината с Уди Кълвача. Стъклата беха здрави с изключение на едно странично огледало, демонтирано от вратата поради точно попадение.
На сина му инсталираха навес на балкона, че отгоре небето и поради некачествена хидроизолация водата от балкона влизаше в стаите, та решихмего проблема с покрив на балкона.
Поликарбоната е от 2014 г 6 мм с камери и вече горния слой се е надупчил като прояден от дървояди и камерите са пълни с вода. Сега гледах оферти за доставка и монтаж на поликарбоната и тогава камерния е бил 70,40 лв, а плътния 6 мм 153,11 лв. за кв.метър.
kozl - майстор
чет мар 18, 2021 1:23 pmn_a написа:
чет мар 18, 2021 8:26 amkozl написа:
Тази ...
Мислиш ли, че такава градушка ще те удари отново, в този живот?
При това глобално затопляне - напълно вероятно.
mkocev - специалист
Не знам дали има разлика в дебелината на стените на клетъчния в зависимост от размера.
В зависимост от производителя, може и да има.
Замислям се доста за плътен поликарбонат. Обсъждахме вариант със стъкло, но лично аз предпочитам плътен поликарбонат, най-вече защото е по-лек от стъклото (а и по-здрав), но разликата в цената ме спира, поне за момента (на етап проект)...
Ширината на по-голямата козирка, трябва да е над 2.30м (най-добре да е 2.50), а ширината на листовете (и плътен и клетъчен) е 2.05м.
Ще ми се да ползвам цяла плоскост, за да няма снадки (особено ако е прозрачен) и за да стане това, клетъчния трябва да е с каналите "наобратно" (даже така повече ми харесва) и да купя например 2.50 метра, "разбичени" на по метър.
Цената в един сайт за 3.00 х 2.05м клетъчен е към 90лв, а същия размер плътен с дебелина 6мм (това ми се струва минимум) е 400лв.
5-ица с тоя размер е 330лв...
Общо взето разликата е доста голяма. Ако дълговечността на плътния е значително по-голяма си струва, но ако става въпрос за година-две повече, преди да стане на г*з, не си струва :)
Абе, може и да се прежаля за плътен.
В окончателния вариант на конструкцията, плоскостите ще лягат отгоре, така че мога да монтирам каквото реша, стига да не е много тежко :)
Така че, спокойно мога и в последния момент да реша с какво ще покрия.
При монтажа на плътен поликарбонат, предполагам, че не са задължителни обкрайчващи профили ?
  • 1
  • 2

Тема "Навес/козирка от поликарбонат за входна врата." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: