Всички въпроси за вилата.
ivanovbg - майстор
пон юли 15, 2024 11:14 pmGrozdev написа:

То винт за дърво торнадо пр. който ти продават ф 6мм,
Замерен със шублера вътер в резбата е 4.2мм. :?
Всичко е измама търговски (византийски) номера :lol: :lol:
Grozdev, Grozdev...
Лъжат ни навсякъде. И болт 10мм вътре в резбата е 8,4мм и с гайките са ни преебали. Уж гайка 10мм трябва да е с дупка 10мм, ама не - мерим със шублера и... мамицата им мръсна византийска - 8,5мм са я направили. И у дупките лъжат!!!
chapara - майстор
Човече подреди си първо мислите, моля. Мисълта ти тече или бързо или прекалено бавно, ама не се разбира почти нищо от това което искаш да кажеш. Трудна комуникация. За съжаление все по често срещана🤔
Grozdev - специалист
нед юни 30, 2024 7:56 pmivo_cool написа:
Здравейте, имам питане към всички....
. Въпросът ми е колко дебели трябва да са металните профили и колко е допустимото разстояние между профилите?
Да подредя мислите! . :)
Ако ще си го правя аз този покрив, няма да питам архитект какви профили и панели да си монтирам.
И ако питането ТуК беше моето,, не намерих конкретен отговор от
4 страници коментари.
Поне Отговорете на човека . :)
Кое е толкова "сложно"!?
:yawinkle:
chapara - майстор
Зс теб не е, амаа....😄, за теб😉
stst - помощник
нед юни 30, 2024 8:19 pmivo_cool написа:
Покрива със сандвич панели, ако го правиш като хората излиза по скъпо от керемидения.

Иначе много зависи от региона и наклона.
Покрива е на вила в Бургас, а постройката е с размери 10м/4м
[/quote]

ПЪРВО:
С термопанели покривът може да Ви излезе 3 пъти по-евтино!

ВТОРО:
При тези размери се предполага Дву-скатен или едно-скатен покрив.
Вероятно имате някакъв пояс на тухлите, остава да монтирате билна, средна и крайна метална греда. За тая задача, изчисления, се обръщате към конструктор, а не архитект.
Проста задача: стабилни метални греди, дебел панел и един кран.
На керемидчиите, много им здраве!
Grozdev - специалист
Точно,
Вилен покрив =най вероятно
Двускатен..
Ако дървената конструкция не Е
Тотал щета,, бих разкарал ламперията и ребрата.!
А на трите столици ( билната средната и лежаща на зида)
Може се дублират с мет. Уайзен
ПРимерно . N10 студено гънат със шпилки и гайки към гредите.( Стига поповете да са корави! .) и НЕ са тънки и чамови столиците.
Дървото се третира също пропуснах.. :)
За тях си винта панелите.
Дали е 4 м или 5 м. ската,, панел с дебелина 5 =6 см ще са му достатъчни на три точки да легне.
Щом е бил с цигли, значи наклона не е малък..!
Така мисля..
Поправяйте Ко съм в грешка.. :)
:yawinkle:
stst - помощник
Питащият да даде повече информация:
Вид на покрива, вътрешни стени или колони, които евентуално да се използват за попове на средната и билната греди.
При разстояние 2.5м между било, среда и външна стена, термопанелите отиват на 8-10см, заради носимоспособност (при изискване 300кг). Ако конструкторът заяви по-ниска, може да намалят дебелината. В същност, получаваш 2 в 1, покрив с топлоизолация, а цената и е без конкуренция при термопанелите. Затова препоръчвам по-дебел панел.
За средни греди бих се доверил на IPE профил, в зависимост от монтажните условия.

Тема "Изграждане на нов покрив с метална конструкция и сандвич панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: