Днес купих два кубика чакъл ама то се оказа някакъв речен филц и е с едни обли камъчета, не са тея трошените с острите ръбове.
Сега с това мога ли да подравня там където е пръстта и да трамбовам или е по-добре да търся от другите трошените камъчета? А после за бетона мога ли да го ползвам и кое е по-добре всъщност облите или трошените?
Всички въпроси за вилата.
BeTaTesTeR
- специалист
48 мнения в "Работилница + навес - откъде да започна"
BeTaTesTeR
- специалист
BeTaTesTeR
- специалист
Да, знам за бетона ама не съм стигнал до там. Сега искам да подравня, събота ще взема трамбовъчна машина под наем за да трамбовам там където е пръстта, ще насипя и от тоя чакъл да го трамбовам. Ще насипя и вътре където е стария бетон да позапълня малко и да изравня навсякъде с нивелира и тогава вече ще мисля за арматурата, кофража и бетона.
BeTaTesTeR
- специалист
Аа мислех на бетон да си го оставя. Подлагам отдолу, например вече нахвърлях там натрошеното от къртенето на стеничката, ще сипя сега малко и от тоя чакъл така, че да се вдигне нивото и новата плоча мисля да се изравни с плочата на мазето. И така ще си остане за под, за какво ми е и замазка да правя? Тамън и бетона ще е по-здрав, тая замазка ще вземе да се изрони, все пак е работилница ще падат железа, нещо може да се влачи и т.н.
BeTaTesTeR
- специалист
Eто какво направих днес с подравняването и трамбоването. Горе долу е добре, остават леки корекции, но трябва на смрачаване за да се вижда нивелира.
Отпред се получи доста висок насип и ме притеснява като излея плочата и в последствие какво пречи полека с времето пръстта и баластрата да се изронят изпод плочата и тя да остане да си виси във въздуха?
Как точно сега да направя кофража върху насипаното също не ми е много ясно? Да забия някоя ламарина ли? Имам няколко парчета ламперия (вижда се на снимките), която ми остана след един ремонт и я запазих ако може да се ползва като кофраж. От нея нещо да сглобя ли, как да го закрепя към земята?
От предната страна където е черната кофа с тухлата мисля да направя стъпка за навеса, която да я свържа с плочата и да я отлея заедно с нея за да не е самостоятелна и както казвате да вземе сама да потъне на някъде. Ама как точно да стане пак не ми е ясно. Да изкопая ли някаква дупка до насипа ама той пък ще вземе да се свлече вътре, само някакъв кофраж по-висок ли да направя, не знам.
Ето снимките:
Снимки
Отпред се получи доста висок насип и ме притеснява като излея плочата и в последствие какво пречи полека с времето пръстта и баластрата да се изронят изпод плочата и тя да остане да си виси във въздуха?
Как точно сега да направя кофража върху насипаното също не ми е много ясно? Да забия някоя ламарина ли? Имам няколко парчета ламперия (вижда се на снимките), която ми остана след един ремонт и я запазих ако може да се ползва като кофраж. От нея нещо да сглобя ли, как да го закрепя към земята?
От предната страна където е черната кофа с тухлата мисля да направя стъпка за навеса, която да я свържа с плочата и да я отлея заедно с нея за да не е самостоятелна и както казвате да вземе сама да потъне на някъде. Ама как точно да стане пак не ми е ясно. Да изкопая ли някаква дупка до насипа ама той пък ще вземе да се свлече вътре, само някакъв кофраж по-висок ли да направя, не знам.
Ето снимките:
Снимки
Тема "Работилница + навес - откъде да започна" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература