Всички въпроси за вилата.
BeTaTesTeR - специалист
Бутнах стеничката, давайте сега акъл за подравняването как да стане, само с пръст или да търся и чакъл и кога да трамбовам.

Снимка 1
Снимка 2
BeTaTesTeR - специалист
Днес купих два кубика чакъл ама то се оказа някакъв речен филц и е с едни обли камъчета, не са тея трошените с острите ръбове.
Сега с това мога ли да подравня там където е пръстта и да трамбовам или е по-добре да търся от другите трошените камъчета? А после за бетона мога ли да го ползвам и кое е по-добре всъщност облите или трошените?
Прикачен файл:
Screenshot_2024-07-24_14-45-ws53.png
gogo7777 - майстор
Става, давай смело. Това е баластра. За бетон ще ти трябва и пясък.
BeTaTesTeR - специалист
Да, знам за бетона ама не съм стигнал до там. Сега искам да подравня, събота ще взема трамбовъчна машина под наем за да трамбовам там където е пръстта, ще насипя и от тоя чакъл да го трамбовам. Ще насипя и вътре където е стария бетон да позапълня малко и да изравня навсякъде с нивелира и тогава вече ще мисля за арматурата, кофража и бетона.
gogo7777 - майстор
Вътре, където е бетон няма смисъл да насипваш. Най-накрая ще има замазка предполагам.
BeTaTesTeR - специалист
Аа мислех на бетон да си го оставя. Подлагам отдолу, например вече нахвърлях там натрошеното от къртенето на стеничката, ще сипя сега малко и от тоя чакъл така, че да се вдигне нивото и новата плоча мисля да се изравни с плочата на мазето. И така ще си остане за под, за какво ми е и замазка да правя? Тамън и бетона ще е по-здрав, тая замазка ще вземе да се изрони, все пак е работилница ще падат железа, нещо може да се влачи и т.н.
gogo7777 - майстор
Както си го замислил така го прави.
:drinkers:
BeTaTesTeR - специалист
Eто какво направих днес с подравняването и трамбоването. Горе долу е добре, остават леки корекции, но трябва на смрачаване за да се вижда нивелира.
Отпред се получи доста висок насип и ме притеснява като излея плочата и в последствие какво пречи полека с времето пръстта и баластрата да се изронят изпод плочата и тя да остане да си виси във въздуха?
Как точно сега да направя кофража върху насипаното също не ми е много ясно? Да забия някоя ламарина ли? Имам няколко парчета ламперия (вижда се на снимките), която ми остана след един ремонт и я запазих ако може да се ползва като кофраж. От нея нещо да сглобя ли, как да го закрепя към земята?
От предната страна където е черната кофа с тухлата мисля да направя стъпка за навеса, която да я свържа с плочата и да я отлея заедно с нея за да не е самостоятелна и както казвате да вземе сама да потъне на някъде. Ама как точно да стане пак не ми е ясно. Да изкопая ли някаква дупка до насипа ама той пък ще вземе да се свлече вътре, само някакъв кофраж по-висок ли да направя, не знам.
Ето снимките:

Снимки

Тема "Работилница + навес - откъде да започна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: