• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
mldm - специалист
Започнах да си правя помещение за работилница около 30кв.м. върху стар каменен зид,но искам да вдигна нивото с около 30 см .
1-Мога ли да използвам за пълнеж под плочата- стари парчета от тухли и керемиди, които да наредя,че имам много ,които са за изхвърляне?
2-Трябва ли отвътре покрай каменните основи да пусна армировка както за ивични основи с бигли или само скари 8мм или 10мм са достатъчно.Основите са здрави и са на около 80см см.широкини и 80см.дълбоки.
Cyx - напреднал
За пълнеж стават керемиди и друга печена керамика, но тухли само някои. Има едни тухли от водата стават на кал. Точно тях ги забрави.
mldm - специалист
Тухлите са хубави но са счупени дори някой съм ги вадил заровени на 1м.от години,като разчиствах и са си цели.Но някой казват че с времето може да избие влага или да се олегне и напука плочата.Мисля да сложа над тухлите найлона и тогава скарите.
gogo7777 - майстор
Ако тези тухли ще са за пълнеж под плоча, може да ги ползваш. Все пак е добре да слагаш и пръст и да трамбоваш. Самата плоча е добре да е свързана с пояс лежащ върху основите, а не само плоча. За желязото и армировката мисля нещата да са ясни.
:drinkers:
chapara - майстор
Седни и си направи аритметиката, какво и колко ще спечелиш?
Българите сме особен народ, включително и аз😁 Обичаме към старото копче да пришиеме нов балтон.
Ще се изтрепаш да редиш боклуци под бетона и после влага и мамата
Ако имаш камъни слагай, после баластра, пояса със стъпките също, може и по тънка армировка, 10см.фибран, наелон. За да знаеш че нещо хубаво си направил! Приеми че имаш само външен кофраж от каменната зидария.
Ако ще правиш нещо, нека е като хората, да те споменуват и правнуци.
Успех.👍
chapara - майстор
Гого, защо кал?
Тя не дренира🙄
gogo7777 - майстор
Пълнежа само ще му спести от бетона. Къде е драмата? Ще пълни дупка 30см. все пак. Или да прави кофраж за плочата, който ще си остане под плочата.
Аз така разбрах постановката.

chapara - майстор
Да се ползват не глиненокерамични изделия, т.е. едри камъни и баластра, трамбоване, фибран 10ка, наелон и бетон.🙄
gogo7777 - майстор
Човека пита за инертен материал, който има в изобилие. Защо да не го ползва. Върху него бетона.
За работилничка иде реч.
chapara - майстор
вт сеп 10, 2024 3:50 pmgogo7777 написа:
Човека пита за инертен материал, който има в изобилие. Защо да не го ползва. Върху него бетона.
Аз разбрах питането му и какво има, но за мен не е подходящо просто. Кухини от долу, перфектен змиярник и мишкарник примерно. Слягане, капилярна влага, няма да продължавам.
  • 1
  • 2

Тема "Каменни основи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: