• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
topsoft - напреднал
Здравейте. Лятото ми изкопаха нова яма на вилата, 3 бетонни пръстена с дупки и дренажен речен камък под тях. До сега не съм имал яма и я следя, като следвам интрукциите на човека, който ми я изкопа и пускам по една таблетка с бактерии седмично когато сме там, тоест не се ползва постоянно. В момента нивото е до вторият пръстен и си седи така. Питането ми е, понеже очевидно в момента се пълни, как ще разбера дали "попива" както се изрази човека? Притеснението ми е, че се пълни с вода когато я ползваме и нивото за момента не виждам да пада? Това очаквано ли е? Някъде мернах, че е нормално нивото да седи до 20см под тръбата и когато почне да го минава е време за лайнрка, това така ли е?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Освен таблетката с бактерии, какво още сипвате в ямата? В смисъл, какво се влива в нея - тоалетна, баня, пералня, кухня?
topsoft - напреднал
вт ное 05, 2024 2:37 amn_a написа:
Освен таблетката с бактерии, какво още сипвате в ямата? В смисъл, какво се влива в нея - тоалетна, баня, пералня, кухня?
Все още без пералня и миялна (с тенденция на пролет да се сложат и те) - тоалетна, баня, кухненска мивка, като не ползваме препарати на хлорна основа.
adventure1 - напреднал
Нова яма какво ще рече, имало е стара или...
При мен след 1.5 м е глина и не попива , каква ти е почвата на тази дълбочина?
topsoft - напреднал
вт ное 05, 2024 12:42 pmadventure1 написа:
Нова яма какво ще рече, имало е стара или...
При мен след 1.5 м е глина и не попива , каква ти е почвата на тази дълбочина?
Подобна. На около метър и половина почва слой с доста камъни, който е около 70-80 см. След това е глинеста. Не е имало стара яма.
chapara - майстор
А Вие знаете ли че в България са забранени този вид ями отдавна, с нормативни документи, та биете тъпъна във Форум?
Chichati - помощник
И въпреки това ще продължават да се правят, докато не направят канализация.
MamaMy - майстор
Като хванат двама трима и им "дернат ризките" изведнъж ще се окаже, че е по-на сметка една пречиствателна станция да си купи човек. Да я закопае и да си полива райграса след това. Ние със заварените също не сме предпазени. Като се напълнят и спрат да попиват, искаме или не ще ги последваме. Просто още ни бавят, но влезем ле в ЕС ще видим кон боб яде ли. В Чехия ако се отопляваш на печка или котел с комин искали всяка година заверка на разрешителното от лицензиран коминочистач. Отделно минавали да мерят димните газове като на колите. Ако не отговаряш или пречиствател или тапата на комина и край. Това светло бъдеще ни чака и нас.
Chichati - помощник
ср ное 06, 2024 10:29 amMamaMy написа:
Просто още ни бавят, но влезем ле в ЕС ще видим кон боб яде ли.
Ние сме влезли в ЕС още през 2007 година. А за другото няма да се случи тука скоро, особено по селата.
Лично за мен за бъдещета ми виличка, която е в строеж съм решил да е с пречиствателна станция от
тези без ток. Цената не е висока, а предимствата пред попивната яма са много.
stefanjor - специалист
ср ное 06, 2024 10:42 amChichati написа:
А за другото няма да се случи тука скоро, особено по селата.
Може да е и по-скоро от колкото ни се иска...
От началото на 2025 г. се забранява използването на твърдо гориво в девет района на София
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за попивна/септична яма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: