Здравейте,
Наскоро закупих малка вила и един от първите проекти, които съм замислил, е усвояване на голяма тераса. Намира се пред входната врата, като има и врата от единия край. Идеята ми е да иззидам малка стеничка с итонг, както и отстрани по 50-60см, след което да поръчам дограма.
По долу слагам снимки с илюстрация на това, което имам като идея:
Терасата е дълга около 5.5м. Колебая се между итонг 15см и 20см, но предполагам 20 е по-добре с цел топлоизолация. Ако може мнение по въпроса.
Също така имам още няколко въпроса:
Моля да ми разясните, ако изпускам нещо важно при усвояването на тераси.
Благодаря предварително.
Наскоро закупих малка вила и един от първите проекти, които съм замислил, е усвояване на голяма тераса. Намира се пред входната врата, като има и врата от единия край. Идеята ми е да иззидам малка стеничка с итонг, както и отстрани по 50-60см, след което да поръчам дограма.
По долу слагам снимки с илюстрация на това, което имам като идея:
Терасата е дълга около 5.5м. Колебая се между итонг 15см и 20см, но предполагам 20 е по-добре с цел топлоизолация. Ако може мнение по въпроса.
Също така имам още няколко въпроса:
- Парапета е от метални винкели. Дали си струва да се остави и да зидам до него, с цел да добавя стабилност или да го изрежа и да си зидам на неговото място (по-близо до външния ръб)?
- Нужно ли е да се прави бетонна основа на стеничката или мога диврктно да лепя върху пода?
- На снимките можете да видите в оранжево винкелът, който продължава по стените нагоре и по тавана. Не знам каква му е идеята, но образува метален ръб на целия отвор на терасата. Дали ще пречи за поставянето на дограмата? Тоест, да го махна ли или е по-добре да стои за укрепване на зида и дограмата след това?
Моля да ми разясните, ако изпускам нещо важно при усвояването на тераси.
Благодаря предварително.