Всички въпроси за вилата.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Предстои ми малко бетон-фитнес, 10-ина метра пътеки, няма и половин кубик. Ще се бърка и полага на ръка. Ще ми се да използвам добавка за водоплътност, та от опит каква бихте препоръчали?
Има много марки на пазара, но ми се ще да е с по-голямо отворено време, че както казах на ръка ще се работи, а някои са критични откъм време, други пък са в големи опаковки, а за бъркало от 5-6 кофи(толкова грубо е за един модул) дозата ще е скромна.
Благодаря!
Ал_ - специалист
По-добре потърси бетонарка от някъде. Трудно ще разбъркаш добре с добавката на ръка.На сика съм ползвал аз, вискокрет май беше 5-800, но е 5 кг. разфасовка. Виждал съм и по-малки, но не съм ползвал и не мога да дам мнение. Мога да проверя довечера имам ли останала, и да ти пратя.
LazarGanev - "Велик майстор"
https://lorka.bg/produkt/hip-1/
Тази паста е страхотна, освен нанасяне с четка или валяк, може да се добавя и към бетони и замазки
Ал_ - специалист
Чапи, по мои наблюдения и впечатления Сика-1 е по-подходящ за мазилки.
Svetoslavoff1 - майстор
чет мар 20, 2025 9:49 amLazarGanev написа:
https://lorka.bg/produkt/hip-1/
Тази паста е страхотна, освен нанасяне с четка или валяк, може да се добавя и към бетони и замазки
Ползвал съм я по предназначение и съм доволен, както и от други продукти на Лорка.
Но за цялата площ съм резервиран, тъй като за конкретното приложение не знам пропорции, а не срещнах в описанието да дават такива. Имам останала малко и може би съм склонен да експериментирам на един модул от пътеките, прибл 60х80см. Не съм в час с тая материя, но за добавките чета кристализации и други шментики...
Ал_, няма бетонарка наблизо, та "хей ръчички, хей ги две..." :)
Колчем опре до бетох и все съжалявам, че навремето не взех една макар и сравнително малка бетонарка. Ама нали уж все за последно. Пък и нищо не ми дава зор, все до есента се надам да ги отметна тия 10-ина метра пътеки.
Още преди 20г един възрастен покривен майстор имаше гараж до моя офис и там си държеше материалите, та той ми споделяше, че слага във водата по малко от това и има голям ефект. Може да се пита за пропорция при производителя, той поне е във Варна
Ал_ - специалист
Ако ще се бърка на ръка - на мен поне малко ми се губи смисълът от добавка - трябва да се утрепеш от пребъркване, че да я разпределиш що-годе равномерно
Е, не, течната добавка се разтваря във водата и се бърка нормално
kr1100 - майстор
чет мар 20, 2025 2:56 pmSvetoslavoff1 написа:
Ал_, няма бетонарка наблизо, та "хей ръчички, хей ги две..." :)
Имам 120л Не знам с каква кола си , аз директно я товаря, иначе малко разглобяване. Ако искаш мини и я вземи, Ще ми трябва след 2 месеца

Тема "добавка за водоплътност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: