Здравейте приятели преди малко се регистрирах имам едно питане първо да получа информация от вас после някои майсто. Преди време си купих една вила района на Варна двуетажна две стаи долу две стаи горе между стаите е плоча обаче имам проблем с комина на първия етаж комина представлява две дупки в плочата на втория етаж има комини а на първия етаж няма комини само дупка в плочата в която влиза тръбата за печката обаче при силен дъжд ми влиза вода от комина ще правя шапка обаче искам в едната стая да си изградя комин за да мога зимата да си сложа печка с дърва смятам да го правя от бетонни блокчета които да ги хвана с шпилки към стената обаче ми се върти една по калпазанска идея може ли да се направи комин с гипсокартон. Да се направи конструкция с профили да се облече с червен гипсокартон и тръбата за печката да влиза в тая конструкция и директно към дупката за плочата както обясних по-горе Какво представлява стария комин ще ми е интересно може ли някой да ми даде съвети.
- 1
- 2
Всички въпроси за вилата.
18 мнения в "Комин в къща."
Николов Н.
- специалист
Може. Има гъвкава тръба-неръждавейка 180 или 200мм. Правиш около нея кожух и го обличаш с негорящ гипсокартон. От вътрешната страна залепваш алуминиево фолио.
То и с бетонни блокчета не става
пет мар 28, 2025 5:16 pmНиколов Н. написа: Може. Има гъвкава тръба-неръждавейка 180 или 200мм. Правиш около нея кожух и го обличаш с негорящ гипсокартон. От вътрешната страна залепваш алуминиево фолио.Да и аз това имах предвид някаква такава тръба през която да влезе тръбата за печка и само да има като куфар от гкартон
пет мар 28, 2025 5:52 pmaddicted написа: Аз разбирам че човека иска да изгради комин от гипсокартон, без да вкарва тръба в него. Ако е така, според мен е недопустимо изобщо да мисли за подобен тип "комин".Не това е само като кожуха вместо да се зида с бетонни блокчета да се сложи метална тръба която да влезе към плочата на втория етаж и към него да се свърже тръбата за печка а надолу да не се зида с тухли или с блокчета просто се оформя като гипсокартон по-горе един човек ми даде някаква идея ще трябва да се поразровя из групата
- 1
- 2
Тема "Комин в къща." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература