Здравейте ,реших да си направя автоматизирано капково напояване на градината със зеленчуците която не е голяма, пресметнах дебита вода който ще ми е нужен за системата и е от порядъка 500-600 литра на час максимално ,кладенеца който имам е стар и не използван 15 години и нямам представа за колко време си възвръща водата при изчерпване .Характеристиките на кладенеца :дълбочина 6 метра от кота 0 и воден стълб от 1.6 -1.7 м ,по бързи сметки има около 1.8 кубика вода. И сега следва проблема с избора на помпата за вода ,по принцип съм се спрял на потопяема помпа за вода заради по лесния процес на автоматизация и защита , харесах този модел помпа https://www.e-gardena.com/bg/upravlenie ... 700-2-1682 , но реших да попитам все пак дали ще ми свърши работа ,защото по характеристики производителността и е ще по голяма от нуждата ми за вода и ако и ограничя дебита л/ч дали няма да я повредя и дали има потенциал да създаде достатъчно налягане в поливната система .От кладенеца до захранването на капковто разсточнието е късо не повече от 10 метра без денивелация.Благодаря предварително на отзовалите се със мнение и препоръки