Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
И аз така, ама допускам и други вероятности.
chapara - майстор
пон яну 05, 2026 11:31 amLazarGanev написа:
При монтажа на новия водомер най- вероятно са сложили възвратен клапан, както е по закон и вече възвратния клапан не може да връща в тръбите преди водомера, аз така ги виждам нещата
+1👍
Niksan81 - напреднал
Кранът за топла вода е спрян, не знам дали има значение, но явно трябва просто да спирам бойлера и да минавам на ТЕЦ, нещо което не ме радва напълно, но пък и ми писна да изливам кофичката по 2 пъти дневно, някой път ще я забравя, не че отдолу няма сифон, но първо върху пералнята и стената преди сифона.
LazarGanev - "Велик майстор"
Казах ти да си сложиш РС, не желаеш
MamaMy - майстор
Това е сигурно 20-та тема за капещ вентил защото автора го е домързяло да потърси с търсачката. Има коментирани десетки начини за решаване на проблема. Има скъпи, евтини, хитри, елегантни, прости и елементарни. Мързеливците обаче чакат всичко на готово. Ей сега ще потърся всички варианти, ще ти ги предложа да си избереш един и ще дойда да ти го направя даже. :roll:
kozl - майстор
вт яну 06, 2026 10:30 amNiksan81 написа:
Кранът за топла вода е спрян, не знам дали има значение, но явно трябва просто да спирам бойлера и да минавам на ТЕЦ, нещо което не ме радва напълно, но пък и ми писна да изливам кофичката по 2 пъти дневно, някой път ще я забравя, не че отдолу няма сифон, но първо върху пералнята и стената преди сифона.
Аз съм на ТЕЦ и от време на време на бойлер. И при мен пералнята е под бойлера. Подложил съм под предпазния клапан фуния с маркуч към сифона и те така.
Niksan81 - напреднал
вт яну 06, 2026 10:41 amLazarGanev написа:
Казах ти да си сложиш РС, не желаеш
Не разбрах какво означава това обаче, предполагам разширителен съд, къде да го сложа, не изглежда като много практична опция. Основната ми идея беше дали редуктор на налягането ще свърши работа, защото на няколко места четох за такова нещо, не знам какво е подходящо.
Niksan81 - напреднал
Бойлерът се изпразни след къпане, нямаше проблем в началото, но сега като стигна до средата на загряване и започна яко капане - напълни една цяла чаша 300мл и продължава. Пробвах да спра или намаля крана на студената вода без резултат.
aleksnp - специалист
Карай си на теца и не се занимавай повече с бойлера.

Тема "Бойлер тече от предпазният клапан след смяна на водомери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: