Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте на всички.
От два месеца насам имам проблем с бойлера (Елдом 80 литра вертикален, неръждавейка,3kw)
Бързо започна да свършва топлата вода, ползваме го 5 години и сега осезаемо свършва бързо топлата вода.
Отворих го , изчистих малкото котлен камък(всяка есен му правя профилактика)проверих тръбичката за топлата вода да не би да е счупена( визуално и докъдето достигам с ръка) Всичко изглежда наред, нагревателя го изчистих хубаво. Въпреки всичко това няма подобрение, сега остава терморегулатора, макар че го виждам че включва и изключва... нагревателя има ли вариант да не топли на максимална мощност, и последното което си мисля дали е възможно душ батерията да прави някакъв проблем, тя е обикновена ...

Много ще съм благодарен да споделите мнение.
MamaMy - майстор
Остава варианта при загряване да изтърва назад обратния клапан и комшиите над теб да ти източват бойлера.
kozl - майстор
А дали изобщо има комшии :?
Дали водопроводнота инсталация е за ТЕЦ :?
Пинтев написа:
От два месеца насам имам проблем с бойлера
А преди това сменяхте ли нещо?
Хигиенен душ примерно? Кухненски смесител :?
Пинтев написа:
тръбичката за топлата вода да не би да е счупена( визуално и докъдето достигам с ръка)
Тази тръбичка метална ли е или пластмасова?
MamaMy - майстор
Дори да не е за ТЕЦ инсталацията, ако изтърва вентила топлата вода в бойлера е с по-високо налягане следствие нагряването. Както знаем тя обича да се качва нагоре. Получава се естествена циркулация и комшията отгоре се мие със студена вода, а тя тече топла. Случвало ми се е няколко пъти. И аз съм топлил за комшии и те за мен. Дори единия път станаха големи скандали. Лятото в най-голямата жега и при мен тече само гореща вода. Аз последен етаж първо се усъмних в моя клапан, но като изключих бойлера, а жегата продължи... Слизам долу, а на първия етаж живееше една скандалджийка стара мома, хем проста хем дива. Като на глигана жена му. Предупредих я, а тя като не разбира се качила вечерта при хазаина на втория етаж (не го намерих през деня) и му направила лют скандал, че и крада от топлата вода. А то кооперацията няма и помен от ТЕЦ. Само една тръба за студена вода с общ водомер на името на хазаина. Вътрешните контролни за разпределение между нас си.
Идват напушени при мен, а аз се смях през сълзи. Два дена ми бяха спрели водата и бяха платили за инспекция от ВиК да проверяват как крада. Е няма толкова силен вятър да ги спре :lol:
kozl - майстор
Технически как ще стане това :?
Докато загрява бойлера да предположа, че ще върне вода в тръбите за студена вода. Но това количество колко е, че да се къпе комшията :?
През ОК ще излиза тола вода, а ще влиза студена :?
Но пък ако в бойлера заври водата и парата избута водата от него :roll:
Или бойлера работи като РС :wink:
Примерно спукала се е тръбата за гореща вода и балона се пълни с въздух. През ноща налягането се качва максимално, зарежда РС и на сутринта комшията "смуква" топла вода от РС :roll:
А да и като се напълнят вертикалните тръби с топла вода, логично е горещото да се издига нагоре.

Тема "Проблем с бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: