• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сега чак отворих схемата на контролера, която си дал Ако твоят бойлер е с такава конструкция, проблемът по-скоро е е конструкцията на бойлера. Правилната конструкция на соларен бойлер е ел. нагревателят да е разположен над соларната серпентина, за да не пречи на соларната система, а датчикът на контролера да е в долната част на серпентината, но все пак да е над изхода на серпентината. Например при всички бойлери на Елдом всички датчици и ел. нагреватели са неподходящо разположени, ама кой съм аз да им давам акъл. :cool:
kozl - майстор
Аз пък чак сега установих друго явление.
Контролера показваше Т горе 45°. Контролера съм настроил да включва помпа след 50°.
Промених отново настройката за пуск на помпата на 40° и тя тръгна, след което показанието на контролера за горна Т почна да расте до 57° :shock:
И после спадна. На 40° помпата спря, но Т горе продължи да пада до 34°.
Не съм гледал къде е датчика на соларния панел, но след като установих горното, явно не е разположен там където е най-високата Т в панела :?
Другото вероятно е инерция на движението след спиране ма помпата :?
kozl - майстор
ср авг 31, 2022 4:25 pmkozl написа:
Привет.
Да питам тези с опит, че пак прокапаха холендрите на сменените кранове към пропилен гликола:

Да не би този пропилЯн гликол да прецаква уплътнението на холендровата връзка на крановете?

.......

От подмяната до сега около Локтайтския конец не виждам да има следи от прокапване. Влажното е по холендровата връзка на крановете. Крановете са комплект с холендър. Уплътнението е нещо като гумен "О" пръстен вложен в легло на холендровата връзка.

Изображение

ср авг 31, 2022 6:42 pmLazarGanev написа:
Не би трябвало гуменото уплътнение да пре@бава от гликола. Стегнат ли е добре холендъра? Каква марка е крана? Ако не ти се търси такъв О-пръстен, а то е трудно да намериш, може да навиеш няколко врътки тефлонова лента и да я сложиш там на ябълката
За статистиката:
Пак прокапа от холендъра на единия кран.
Опитах да стягам още, но не мръдна.
Този път ще сменям само уплътнението към холендровата връзка "О" пръстена.
От резбите, уплътнени с тефлонов конец няма течове.
MamaMy - майстор
Тези кранове ги открих преди няколко години и съм супер доволен от тях. Имам такива десетина и нямам повреден до сега. Вярно, че нямам и пропилен глюкол. Според мен извади уплътнението да го разгледаш и всичко ще се изясни.
Rakeem - специалист
Просто сложи epdm o-пръстен, тоя най-вероятно е nbr и заминава бързо заради гликола.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Поцинковани и неръждаеми фитинги" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: