• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
ICMA - 102лв, сигурно има и по-евтини.
spokoen - специалист
Колеги какъв е вашият опит? Има ли някой, който успешно да е свързал съдомиялнята с такъв смесителен вентил?
По телефона продавачите се учудват когато ги питам.
colyo - специалист
На старата пералня на нашите (Вятка-точно копие на някакво АЕГ) имаше 2 входа: един за топла и един за студена. С три термодатчика решаваше на каква температура да смеси водата. Китайски термосмесителни глави има и на 45лв, но от препатили знам, че работят точно като долнопробна китайска стока......никога не могат да ти докарат настроената температура и са много инертни. Ако топлата вода идва по-бавно до термосмесителя си е направо безпредметно. Бях се засилил да купувам такава джаджа на DANFOS за 230лв, но с жената не можахме да се разберем коя е оптималната температура за водата за къпане и просто се отказах.

ПП: ако бойлера е на ток упражнението е напълно безмислено. Няма никакво значение в кой съд ще се затопля водата.
lov - майстор
Чак вече не помня от колко години съм я направил тази гимнастика със съдомиялната машина. Само че при мен заради спецификата на системата ми си имам монтиран термосмесител.Тоест не съм слагал допълнително. И си направих само извод за пералня и съдомиялната. Пералнята не ми е подвързана в момента щото е уж от малко по умните. Но основната идея за да се подготвя и оставя извод е че има перални на които си е предвидено и захранване с топла вода. Да но не ми харесаха моделите които намирах. И те така си купих едно LG директ драйв щото са доста по безшумни.
Иначе ако имаш топла вода от солари или котел на твърдо си заслужава. Предварителните плакнения в съдомиялната в место да стават със студена вода ги прави с топла което в последствие се отразява и на качеството на измиване. А последствие на когато програмата работи на високите температури само си дозагрява водата. В резултат и на това времето за измиване доста се скъсява.
spokoen - специалист
С тец съм и затова исках да я свържа по този начин, но след като обиколих 2-3 магазина и се консултирах, отказах се :(
lov - майстор
Какво лошо има след като топлата вода от ТЕЦ-а ти е по евтина от колкото да я загряваш на ток. И както писах по горе измиването освен че става по бързо но и по добре.
А ти недей слуша консултантите много много в магазините за бяла техника.
  • 1
  • 2

Тема "свързване на пералня и съдомиялнакъм топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: