• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
naster - майстор
Много благодаря. Този около 20 кинта изглежда супер. Системата наистина е временна, затова съображението е да е минимално инвазивна и максимално ефективна, без излишни екстри. А след това може да спасява положението при всяка авария на ВиК.
VLADO66 - майстор
Нищо не се знае.Тази годино ако няма сняг на Витоша, режима ще си продължи и другата година
naster - майстор
Точно така. Първоначалното предложение било до април да се въведе. Ще оставя опция за свързване на втори кубик, ако се задълбочат проблемите.
MamaMy - майстор
Напоследък ми се наложи да подменя карантията на около 10-тина тоалетни казанчета. Останах приятно изненадан от работата на тези пълнещи механизми. Пълнят до последната секунда с максимално налягане и рязко отсичат момента на затварянето. От всички поставяни до сега само тези устискват на ежедневно ползване сигурно от по над 100 човека. Пробвах доста видове докато стигна до тези изводи. Със сигурност такава статистика трудно ще намерите на готово. :-D


Изображение
vlax - майстор
От къде в Плевен го купуваш и на какви пари?
:partyman:
MamaMy - майстор
Една железария над ортопедията. Купуват се служебно на тефтер и са на 7,50 но предполагам ги има и на други места и по-евтино даже. Тези които взимам аз са със синьо казанче и на 3/8.
preslav - майстор
Само още нещо ти трябва в системата - филтър преди поплавъка, а още по добре 2 като вторият да е 20 микрона. При чести спирания на водата в дъртите водопроводи се образуват какви ли не мизерии и от тях спират да работят и най-добрите поплавъци. Ако ти се занимава и ако има такава възможност, свържи за постоянно тоалетното казанче към аварийната ситема - така водата в бидона постоянно ще се опреснява независимо дали си на режим или не. Имам такава система от 2 бидона, при мен бидоните са повдигнати над чешмите и хидрофор не ми се налага да ползвам - помисли дали бидонът не може да се постави някъде в подпокривното пространство.
naster - майстор
Филтърът би бил лесна добавка - благодаря. За съжаление, в подпокривното трудно би могло да стане, защото трябва да се пусне тръба след водомера от втория етаж, за да се таксува на правилната партида. А и при евентуална повреда в системата ще има щети. Така че 200 лв за евтин хидрофор и относително безрисково разполагане в мазето бяха предпочетени като вариант (повтарям, че там има водомер с партида).
  • 1
  • 2

Тема "Аварийно водоснабдяване при режим (Перник)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: