Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Благодаря за съдействието ти, Лазаре.
Утре се захващам да подготвям спасителната операция, Ако нещо друго /по стабилно за изпълнение / ти хрумне , ми кликни на 088/77-87-555 - разговора е за моя сметка, ОК ?
Романе, хим. изследване на водата може да се направи във ВиК, ХЕИ или коя да се лаборатория която се занимава с анализ на води, но си мисля че проблемът при теб е чисто механичен това е корозия вследствие контакта на външната повърхност с стмосферата и естествено по-слабо устойчивите материали. Дай повече информация на колко време спускаш "Бибо"-то и как го вадиш ? с въже ли ? понеже аз имам проблем с моето скъса му се въжето и мисля за подмяна с метален синджир ......... ?
rulom - модератор
Значи това с късането на въжето ми се е случвало и на мен и съм го вадил като го пусна да черпи вода и леко притеглям и отпускам маркуча, от вибрациите бибото отпуска и охлабва ако се е заклещило, и така се вади по-лесно.Цаката е да работи, понеже вибрациите освобождават по-лесно.
romanpm - майстор
cecokapaneca написа:
Романе, хим. изследване на водата може да се направи във ВиК, ХЕИ или коя да се лаборатория която се занимава с анализ на води, но си мисля че проблемът при теб е чисто механичен това е корозия вследствие контакта на външната повърхност с стмосферата и естествено по-слабо устойчивите материали. Дай повече информация на колко време спускаш "Бибо"-то и как го вадиш ? с въже ли ? понеже аз имам проблем с моето скъса му се въжето и мисля за подмяна с метален синджир ......... ?
:) значи помпичката е долу постоянно , и има 3 м вода , досега да съм я вадил 3-4 пъти от миналата пролет с капроново въже колкото пръст cacho, според мен има нужда от цинкови протектори както на параходите :lol: заради вихрови токове . :? Забелязах още в началото когато за "по-сигурно" опетлах и поцинкована тел как тя се стопи бързичко сега е с тел отдолу , но тя е с покритие защото ушите горе корозират и едното го няма вече , не съм пускал друга помпа , но смятам както за поливка с капково така и за тоалетни и охлаждане през пластинчат топлообменник и конвектор:)
Чаро - Акълия
Ромка, зарежи тия вибрационни помпи. Четох някъде че водели до ерозия на сондажа и такива работи. Пък и си пикае (малък дебит).
Верно че и центробежните потопяеми са майка си и баща си, ама все си мисля, че ще се изравни стойностно с 4-5 биба. Всъщност аз съм сложил една Грундфос, ама тя вече като цена е :shock:. Ползвам я за термопомпата, лятос нея ще я вържа към конвекторите.
Идеите ми са следните:
Колко конвектора ще вържеш? (някъде съм ти чел тема) Мисля си че тва бибо няма да ти осигури достатъчен дебит за топлообменника.
Щом ти е такава водата, трябва да сложиш някаква иноксова (неръждавейка) помпа. А щом ще я ползваш и за тоалетна и... заложи на нещо по-сериозно. Колко мм ти е обсадната тръба? Са гледах некви по 400-500 лв. Може да сложиш някав съд с голям обем и поплавък, да го пълниш и от там на самотек...
Малее де ме отвя :? .

Капанец, не изпомпвай водата! Когато е във водата бибото е по-лекинко. Вземи дълъг прът, сложи му куки или "таралеж" и го върти като го пуснеш при въжето. Няма начин да не го заплетеш.
Има стоманени въжета облЯкани в защитни фолио - някъв полимер. Разтърси по магазините. Като го прикачаш, глей да не нараниш покритието на въжето.
Айде че не можете да ме изчетете :wink:
sek.1 - специалист
Когато пусках бибо в кладенеца ми го пусках с пломбажно въже от ТИР то е шест милиметра и е облечено в прозрачен шлаух и сега кофата на кладенеца ми е с такова вече двайсетина години не е мръднало. Има и въжета от неръждаема стомана но са доста скъпи.
romanpm - майстор
"cacho" :Ромка, зарежи тия вибрационни помпи. Четох някъде че водели до ерозия на сондажа и такива работи. Пък и си пикае (малък дебит).
Верно че и центробежните потопяеми са майка си и баща си, ама все си мисля, че ще се изравни стойностно с 4-5 биба. Всъщност аз съм сложил една Грундфос, ама тя вече като цена е :shock:. Ползвам я за термопомпата, лятос нея ще я вържа към конвекторите.
Идеите ми са следните:
Колко конвектора ще вържеш? (някъде съм ти чел тема) Мисля си че тва бибо няма да ти осигури достатъчен дебит за топлообменника.
Щом ти е такава водата, трябва да сложиш някаква иноксова (неръждавейка) помпа. А щом ще я ползваш и за тоалетна и... заложи на нещо по-сериозно. Колко мм ти е обсадната тръба? Са гледах некви по 400-500 лв. Може да сложиш някав съд с голям обем и поплавък, да го пълниш и от там на самотек...
:) :? Аз около 160 мм-та тръба насипах речен чакъл до горе и отдавна се избистри водата това бе целта на занятието с виброто че е и евтино :wink: искам дори трифазна неръжд. да монтирам че е по-ефективна , засега имам 10 квт конвектор и смятам да събирам затоплената в два резервоара по кубик и от там или самотек или с помпа с разширителен , и естествено автоматика ... :)
Чаро - Акълия
:2thumbs:
Обмисли и топлообменника. Да не стане като с бибото и де се запушва или разяжда. :)
Neno Er - специалист
Водата се изследва в т.н. РИОКОЗ-Районна Инспекция по Опазване и Контрол на Общественото Здраве-бившето ХЕИ.
Скъсаното въже може да се закачи и с няколко рибарски куки-тройки, четворки, завързани за подходящ и здрав повод.
Здравейте колеги ,
Първо да благодаря на Лазар и на всички които морално ме подкрепиха/ а някои и със съвети/.
Преди малко се върнах от вилата/изтощен , но удовлетворен и :-D . ИЗкаааааарах скъсаното въже, а с него и "бибо"-то. Имах голяма доза късмет/ то да "ловиш риба в тръба Ф125" си било голяма беля, абе луда работа/. Та се сещам за приказката " Бай бабо, да не те среща мечката".
Ако някой закъса , вече съм "огън" на тая тема с куките.

Тема "Корозия на потапяща помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: