• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sek.1 - специалист
Мой познат от Панчарево имаше същите проблеми и преди три години монтира някъква локална пречиствателна станция от тогава няма икъкви проблеми с отпадните води.
М да, ще трябва да се мисли нещо генерално. Скапаната дупка протече :x :evil:
ciryl - напреднал
Здравей,
Дренажните води и канала трябва да са отделени!
liusien - специалист
Без значение, че живея в столичен квартал, без значение е, че сме в 21 век или страна член на Евросъюза - аз съм на септична яма! Същата започна все по-често да се препълва и се налага поне веднъж седмично да се правя на чистач на шахтата! Моля ви кажете ми какво да направя? Боря се със "Софийска вода" повече от три години и ефекта е - глас в пустинята... Ще се побъркам от притеснение вече! Не ми разрешиха преди години сам да се включа в канализацията която минава на около 15 метра пред дома ми, не искат и "Софийска вода" да ме включат! В момента се "спасявам" с помпа която пускам в шахтата и с маркуч преливам водата в канала пред нас, но това не е решение /може би временно/!!! То не бяха писма, то не беше чудо! Ще кача снимка на скица която ми дадоха от "Софийска вода" която ми костваше на времето 100 лева и .... до тук! Моля ви, ако ви мине някаква идея как да се оправя - ще съм ви благодарен!

ПП - С червената линия съм показал къде евентуално да мине тръбата за канала...

Прикачен файл

Скица с канализацията-обяснение.JPG
Това са не повече от 15 метра...
Скица с канализацията-обяснение.JPG (120.57 KиБ) Видяна 11747 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И при всички случаи няма да сгрешиш, ако отделиш сивата вода от тоалетната от сивата вода от баня и кухня.
ciryl - напреднал
Здравей,
Имаш ли заведена молба за вкючване към канализацията в
Софийска вода АД? От кога?
liusien - специалист
ciryl написа:
Здравей,
Имаш ли заведена молба за вкючване към канализацията в
Софийска вода АД? От кога?
Здрасти!
Да, имам заведена молба № ТУ-2246/12.04.2006 год. Взеха ми 100 /сто/ лева за "бързо" издаване на документи за присъединяване... Да, ама - не! Дадоха ми писмо и скици в които ми обясняват, че "нямали данни" за канализацията и не ми разрешават да се включа. Само че, от тогава много писма, жалби и протести съм писал и до "Софийска вода" и до Столична община и поне до този момент - НИЩО!!! Позволих си дори да пиша жалба и до Посолството на САЩ... Отново нищо! Вече се хващам за главата... Това е убийствено положение! Представяш ли си - толкова нови сгради се построиха около дома ми, включили са ги в канализацията и за тях тя е редовна, но за мен - НЕ, била "незаконна", "нямали данни" за нея... и ред глупости от тоя сорт. Колко писма съм писал и подчертавам, че искам "АВАРИЙНО" да ме включат в канализацията, а някакви хора ме пращат да ида в ДАГ /Дирекция архитектура и градоустройство/ - "за информация"!!! От тая гавра повече - здраве му кажи! Аз искам работа - те ме пращат едва ли не на сладка приказка. В последната жалба до Кмета на Столична община - Б. Борисов - задавам въпрос - във фекалий ли трябва да се къпе семейството ми, та да се сетят от "Софийска вода" да дойдат и да си свършат работата???!!! Живея на абсолютно равен терен и колкото специалисти са коментирали тая дива ситуация - всеки казва, че за максимум от 4 - 5 часа ще съм включен...
Извинявам се, че ви пълна главите с такъв проблем за мен, но за хората канала ако го приемат като даденост, то за мене ще е като 6-ца от тотото!!! Чудя се как и по какъв начин да стигна до някой от шефовете в "Софийска вода" и да се разберем като хората?! Аз няма да се предам така лесно, но тая война на нерви не ми харесва! Редовно си плащам сметките и се чудя защо се стига до тая ситуация. Разбирам да съм нередовен платец и те по тоя начин да ме "наказват"... Без думи съм...
Ето, пак се отплеснах - болно ми е и затова така... Моля за извинение!
sek.1 - специалист
http://dialock.net Това е един от възможните ти варианти . Другия в тази ситуация да се включиш сам някоя събота неделя подготвяш нещата и заличаваш следите . Явно квартала ти е от така наречените престижни и цялата въртележка е с цел да им кихнеш някъква сума на ръка. Аз лично ако трябваше да решавам такава дилема и ме мотаят толкова щях да се включа сам след като канаализацията е незаконна и по документи един вид я няма няма как да ме санкционират (ще падне в съда). Имах подобен проблем на вилата с енергото през 1996 година исках трифазен ток и все ме пускаха по тая пързалка нямаме мошност нямаме възможност и тнт а всичките съседи го имаха. Бях си изградил таблото с монтиран проверен електромер и една неделя сутринта си пуснах сам третата фаза (под напрежение с подходяща екипировка) в понеделник отидох в енергото и им казах ако искате узаконявайте ако искате недейте ако одрежете кабела като ми трябват три фази пак ще се включа. Дойдоха запечатиха откриха ми партида и сега всичко ми е законно.
liusien - специалист
sek.1 написа:
http://dialock.net Това е един от възможните ти варианти . Другия в тази ситуация да се включиш сам някоя събота неделя подготвяш нещата и заличаваш следите . Явно квартала ти е от така наречените престижни и цялата въртележка е с цел да им кихнеш някъква сума на ръка..............
Може би си прав, но си имам един съсед дето на секундата ще ме предаде - я на полиция, я на общината... Имам проблем с него /корумпирал е цялата община Витоша и ми иде в капка вода да го удавя! :evil: но това е друг въпрос/ и не ми се иска да му давам повод за атаки срещу мен. От друга страна когато подадох молба до "Софийска вода" преди три години - имах финансовата възможност за своя сметка да се включа в канализацията /искаха ми 3000 лв. тогава/. Сега не мога да платя защото миналата година се включих в газоснабдяването и там се видях в приключения - много пари за инсталацията, за котел, огромни сметки за потребена газ... Сега нямам пари за да си платя на частно да ме включат. Миналата година без никаква нужда ми смениха тръбите за чистата вода. Молих се на хората, предлагах им да си платя за да ме включат в канала, но категорично ми отказаха! Те отговаряли за чистата вода, а за отходната - други отговаряли! Там където ме включиха за чистата вода, канала беше на една педя канала, но.... нищо. Търся човек който да ми помогне да се договоря с отговорни фактори в "Софийска вода" които да се разпоредят да ме включат в канализацията. Като пример - преди малко отново чистих шахтата, но лошото беше, че се беше запушила и тръбата към нея! Едвам се оправих и през цялото време си мислех да извикам един приятел да дойде да снима с камера какво правя и как се мъча!!! Този запис ще го пусна къде ли не с въпрос - ТОВА ЛИ Е БЪЛГАРИЯ В ЕВРОСЪЮЗА И ДАЛИ НАИСТИНА СМЕ В 21 ВЕК???!!! Честно казано това минава всякакви граници вече! Ако някой може да ми помогне с идея, съвет или друго - готов съм за коментар.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Твоите митарства ме изнервиха. Ти си си виновен. Нищо не правиш докрай. Мек си. И що не снима приятелят ти лайната? М?
Сега конструктивно. Издирваш местните водни духчета, договаряте се и те включват. Толкоз.
Такива работи не се правят с бюрократи, а с бачкаторите.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Проблем с подпочвени води и септични ями" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: