Мой познат от Панчарево имаше същите проблеми и преди три години монтира някъква локална пречиствателна станция от тогава няма икъкви проблеми с отпадните води.
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sek.1
- специалист
66 мнения в "Проблем с подпочвени води и септични ями"
М да, ще трябва да се мисли нещо генерално. Скапаната дупка протече

liusien
- специалист
Без значение, че живея в столичен квартал, без значение е, че сме в 21 век или страна член на Евросъюза - аз съм на септична яма! Същата започна все по-често да се препълва и се налага поне веднъж седмично да се правя на чистач на шахтата! Моля ви кажете ми какво да направя? Боря се със "Софийска вода" повече от три години и ефекта е - глас в пустинята... Ще се побъркам от притеснение вече! Не ми разрешиха преди години сам да се включа в канализацията която минава на около 15 метра пред дома ми, не искат и "Софийска вода" да ме включат! В момента се "спасявам" с помпа която пускам в шахтата и с маркуч преливам водата в канала пред нас, но това не е решение /може би временно/!!! То не бяха писма, то не беше чудо! Ще кача снимка на скица която ми дадоха от "Софийска вода" която ми костваше на времето 100 лева и .... до тук! Моля ви, ако ви мине някаква идея как да се оправя - ще съм ви благодарен!
ПП - С червената линия съм показал къде евентуално да мине тръбата за канала...
ПП - С червената линия съм показал къде евентуално да мине тръбата за канала...
Прикачен файл
Това са не повече от 15 метра...
Скица с канализацията-обяснение.JPG (120.57 KиБ) Видяна 11817 пъти
И при всички случаи няма да сгрешиш, ако отделиш сивата вода от тоалетната от сивата вода от баня и кухня.
liusien
- специалист
ciryl написа:Здравей,Здрасти!
Имаш ли заведена молба за вкючване към канализацията в
Софийска вода АД? От кога?
Да, имам заведена молба № ТУ-2246/12.04.2006 год. Взеха ми 100 /сто/ лева за "бързо" издаване на документи за присъединяване... Да, ама - не! Дадоха ми писмо и скици в които ми обясняват, че "нямали данни" за канализацията и не ми разрешават да се включа. Само че, от тогава много писма, жалби и протести съм писал и до "Софийска вода" и до Столична община и поне до този момент - НИЩО!!! Позволих си дори да пиша жалба и до Посолството на САЩ... Отново нищо! Вече се хващам за главата... Това е убийствено положение! Представяш ли си - толкова нови сгради се построиха около дома ми, включили са ги в канализацията и за тях тя е редовна, но за мен - НЕ, била "незаконна", "нямали данни" за нея... и ред глупости от тоя сорт. Колко писма съм писал и подчертавам, че искам "АВАРИЙНО" да ме включат в канализацията, а някакви хора ме пращат да ида в ДАГ /Дирекция архитектура и градоустройство/ - "за информация"!!! От тая гавра повече - здраве му кажи! Аз искам работа - те ме пращат едва ли не на сладка приказка. В последната жалба до Кмета на Столична община - Б. Борисов - задавам въпрос - във фекалий ли трябва да се къпе семейството ми, та да се сетят от "Софийска вода" да дойдат и да си свършат работата???!!! Живея на абсолютно равен терен и колкото специалисти са коментирали тая дива ситуация - всеки казва, че за максимум от 4 - 5 часа ще съм включен...
Извинявам се, че ви пълна главите с такъв проблем за мен, но за хората канала ако го приемат като даденост, то за мене ще е като 6-ца от тотото!!! Чудя се как и по какъв начин да стигна до някой от шефовете в "Софийска вода" и да се разберем като хората?! Аз няма да се предам така лесно, но тая война на нерви не ми харесва! Редовно си плащам сметките и се чудя защо се стига до тая ситуация. Разбирам да съм нередовен платец и те по тоя начин да ме "наказват"... Без думи съм...
Ето, пак се отплеснах - болно ми е и затова така... Моля за извинение!
sek.1
- специалист
http://dialock.net Това е един от възможните ти варианти . Другия в тази ситуация да се включиш сам някоя събота неделя подготвяш нещата и заличаваш следите . Явно квартала ти е от така наречените престижни и цялата въртележка е с цел да им кихнеш някъква сума на ръка. Аз лично ако трябваше да решавам такава дилема и ме мотаят толкова щях да се включа сам след като канаализацията е незаконна и по документи един вид я няма няма как да ме санкционират (ще падне в съда). Имах подобен проблем на вилата с енергото през 1996 година исках трифазен ток и все ме пускаха по тая пързалка нямаме мошност нямаме възможност и тнт а всичките съседи го имаха. Бях си изградил таблото с монтиран проверен електромер и една неделя сутринта си пуснах сам третата фаза (под напрежение с подходяща екипировка) в понеделник отидох в енергото и им казах ако искате узаконявайте ако искате недейте ако одрежете кабела като ми трябват три фази пак ще се включа. Дойдоха запечатиха откриха ми партида и сега всичко ми е законно.
liusien
- специалист
sek.1 написа:http://dialock.net Това е един от възможните ти варианти . Другия в тази ситуация да се включиш сам някоя събота неделя подготвяш нещата и заличаваш следите . Явно квартала ти е от така наречените престижни и цялата въртележка е с цел да им кихнеш някъква сума на ръка..............Може би си прав, но си имам един съсед дето на секундата ще ме предаде - я на полиция, я на общината... Имам проблем с него /корумпирал е цялата община Витоша и ми иде в капка вода да го удавя!
Твоите митарства ме изнервиха. Ти си си виновен. Нищо не правиш докрай. Мек си. И що не снима приятелят ти лайната? М?
Сега конструктивно. Издирваш местните водни духчета, договаряте се и те включват. Толкоз.
Такива работи не се правят с бюрократи, а с бачкаторите.
Сега конструктивно. Издирваш местните водни духчета, договаряте се и те включват. Толкоз.
Такива работи не се правят с бюрократи, а с бачкаторите.
Тема "Проблем с подпочвени води и септични ями" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература