Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
romanpm - майстор
pip4o написа:
Мерси на всички за полезните отговори! Последно въпросче: Вибрационната помпа да я изключа ли като вариант?
Тя не бива да се спира с кран , а само с електрическо прекъсване т.е. водата трябва да изтича свободно докато работи - прецени сам :)
BanoTheWolf - специалист
LazarGanev написа:
но зависи и колко хоризонтален участък ще има, защото и той създава съпротивление.
Казаха ми, че 10м. хоризонтална дължина е равна на 1м. вертикална :idea:
nbr - специалист
За да не отварям поредната тема за помпи ще пиша тук.
Имам кладенец 7-8м дълбочина, водата е на 3м от повърхността, до него е шахтата на водомера 1.5м дълбока. Мисля в нея да сложа помпата и да подобря сегашното заключване с катинар с нещо допълнително вкрито отдолу, работещо с машинка за централно заключване за кола. До сега ползвахме едно бибо за 50-60лв на вид като ручеек1, но вече не работи. Взех един райдър за 60лв, но пък макс височина 5м и едва пръскаше с прекъсвания... Върнах го. Искам да си поливам градинката с пръскалки от обикновените 2-3бр и електронен таймер за помпата докато ме няма. След време евентуално ще направя капково с един варел 200л на плочата на гаража и заменя пръскалките с по читави. Бюджета ми беше до около 100-150лв, но след доста четене се спрях на Wilo WJ 203 за 190лв в Русе. Ще следя нивото на водата, но за всеки случай съм се запасил с един нивомер от хоби кит, който да изключва захранването на помпата ако се стигне до спадане на водата.
Въпросът ми е дали с тази помпа ще мога да си свърша заплануваната работа? Удачно решение ли е? Друго на подобна цена? Мога ли да разчитам на нивомера на хоби кит?

По-евтините алтернативи, на които са спрях са: Gardena 3000/3 Jet 150лв и Karcher GP40 150лв, но имам съмнения за тях.
PLOCHKATABG - специалист
pip4o написа:
Забравих да спомена че помпата ми трябва само за поливане, така че не трябва да е хидрофорна(мисля).
Добре е, когато водата се използва за поливане, да се прехвърли преди това в съд в който да се уеднакви температурата на водата иначе за някой растения е кофти . Водата от недрата е доста студена .
mitaka_vk - специалист
PLOCHKATABG написа:
pip4o написа:
Забравих да спомена че помпата ми трябва само за поливане, така че не трябва да е хидрофорна(мисля).
Добре е, когато водата се използва за поливане, да се прехвърли преди това в съд в който да се уеднакви температурата на водата иначе за някой растения е кофти . Водата от недрата е доста студена .
Това и за минералните извори ли важи :-D
PLOCHKATABG - специалист
mitaka_vk написа:

Това и за минералните извори ли важи :-D
Еми, ако не искаш да ги щавиш ! :? :-D
nbr - специалист
някакво предимство на тази пред останалите? цената каква е?
LazarGanev - "Велик майстор"
Видата има само недостатъци, няма предимства :-D
nbr - специалист
А твоето мнение за Wilo-то?
Гледах и Pedrollo в ранчобг, но най-малката я няма налична, а следващата е по-скъпа от wilo.
Аз вече съм навит за вило, но ми се ще да чуя и от по-компетентна глава мнение :)

Тема "помпа за кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: