• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Nikalas35 написа:
И въпреки всичко защо не произвеждат видовете , за които аз питам?
Ще бъде по лесно за всички... :roll:
Toва вече наистина е философстване :-D
PCL82 - майстор
Виждал съм и такива колена с женски краища от двете страни на новите фитинги от полипропилен. Там уширяването с нагряване не работи.

Друго място където има връзки с уплътнител обратно на потока са муфите.

Въпреки съществуването на такива части, те трябва да се избягват или да се слагат само на открито.
filmatoplo - майстор
Има такива фитинги пвц за тръба фи-50 и фи-63 , оня ден гледах как майстора ги лепеше на басейна. :wink: И преди 30 тина години също бяха такива фитингите за тръба фи-50 .За фи-110 също съм мяркал някъде , но те не са за мръсна канализация -по скоро за басейни и аквапаркове които се лепят а тези с уплътнението са за далекопроводи под земята с кабели в тях -на колко хотели съм виждал за мръсна канализация :wink: .Направи си канала със стандартните тръби ,фитинги и сглобки . :wink:
sameks - специалист
Има такива съединения:колена, муфи и т. н. И не се лепят.Тръбите трябва да са оребрени обаче и се слага гумено уплътнение.За ф110 и нагоре.За ф50 не съм виждал и монтирал.
Nikalas35 - помощник
:roll: Благодаря много колеги, за компетентните отговори!

А може ли да се слага силикон на гумените уплътнения и на сглопките, или лепило напримерно момент...?
mirk - майстор
Може би говориш за това http://www.pools.bg/1699/PVC.%D0%BC%D1%83%D1%84%D0%B0/

А иначе се прави с двойнопреходна муфа или компенсаторна муфа ето и тема от форума с картинки http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 6b4f62534d
Каналски - специалист
Nikalas35 написа:
...не зная дали има такива разновидности и ако има ....
Пробвай тук (но са от 110 нагоре) -> Рекламен Каталог
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за колена и муфи за казанализация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: