Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
benimm8808 написа:
Имам на всички смесители в къщи,не помага.
Поздрави.
То от имане до дроселиране разлика голяма. В някои комплекти има по няколко вида уплътнения с различен вътрешен диаметър. Тези с малък вътрешен диаметър са с цел да лимитират дебита на изтичане.
Обаче има аератори без наличие на опции в комплекта - уплътнението е само едно и няма избор.
benimm8808 - специалист
Добре де тея аератори не се ли монтират на края на батерията, не виждам как може да се монтира на душ батерия,при положение,че няма къде да се монтират въпросните,имам само едно лосче на самата батерия с което се прехвърля водата от "чучура" към душа.
Проблема съм го описал в първия пост,при пускане на водата в кухнята, в банята все едно някой врътва кранчето на топлата вода и потича само ледена.Респективно се усеща усезаем спад в налягането.При спиране на водата в кухнята, в банята все едно някой е набил шут на топлата и се изтрелва.
Малко странно обяснено,но в общи линий е това.
Най обичам,като забравя,че някой се къпе и вседващия момент жената вдига къщата в въздуха,но не всеки път е забавно.B-)
kozl - майстор
Аве аераторите са за кухнята, защото тя е евентуален "смутител" на банята. То и тоалетното казанче може да е "смутител" ако има възможност да пълни с голям дебит.
Целта е аератора да намали дебита на "смутителите". То не е необходимо да е аератор. Може да е само бленда или притворено кранче. Последното не го препоръчвам, че така се повреждат крановете.
Hoвoceлckи - майстор
benimm8808 написа:
... явно пътя от бойлера до смесителя е доста дълък и затова пада налягането.Днес купих бустер помпа VILO PB-088EA и сега дилемата е къде да я свържа на бойлера-след изхода на топлата вода или преди входа на студената.
Проблемът не е в дължината, а във височината. Бустер помпата я монтираш на входа "студена вода" на бойлера.
Проблемът ти може да идва както от недостатъчно налягане на водопровода, така и от ограничен дебит (по ред причини). При мен си беше ограничен дебит - отклонението за двуетажна къща 1/2" на 40 години. Бях решил, че ще може да се оправят нещата с хидрофор при водомера. Купих, монтирах го, но не останах доволен. С малко зор уредих ново включване към ВиК мрежата. При ремонта вкарах направо 2 отклонения от магистралния ø25 (за всеки етаж) и забравих за проблема.
benimm8808 - специалист
От централния до водомера е 1",след това си е на 3/4" до етажите.
Ще я слагам преди входа на студената на бойлера,но я кажете за линейните разширения в бойлера,тва значи, че при всяко пускане на смесителя в бойлера ще се получав едно надналягане-питането ми е пагобно ли е за бойлера?
krasi92 - майстор
Ако знаеш какво е налягането на водопровода би ли споделил.При положение че не се надвишава номиналното допустимо по табелата на боилера няма да имаш проблеми.
Hoвoceлckи - майстор
Не съм сигурен, че разбирам за какво се притисняваш. Някакво, малко по-високо налягане създава бустер помпата. То в никакъв случай не надвишава максималното работно за бойлера. При отваряне на кранче налягането в бойлера определено ще спадне. При затваряне - ще се вдигне до възможноста на помпата. След загряване ще се вдигне още, но това си е в нормите за всеки бойлер.
kozl - майстор
Към автора на темата:
Какъв е по-точно проблема.
Недостатъчно налягане на входа или загуба на нагласената Т в банята при пускане на вода от кухнята например.
При пусната чешма в кухнята може ли да се нагласи със душ батерията необходимата Т в банята?
Ако да не се захласвай с помпата, ползвай термосмесител.
Колко е максималното налягане на помпата и колко е максималното във водопровода?
Събираш двете налягания и получаваш максималното за бойлера, ако помпата е преди него.
Предпазния клапан сработва на 8 атм.
Дали само с помпата към топлата вода ще си решиш проблема в банята много се съмнявам. Ще повишиш налягането на топлата вода и като пуснеш смесителя в кухнята, налягането пред душ батерията пак ще се промени и пак ще се дебалансира нагласената Т в банята при това в посока на ощавяне на къпещия се.
Ама помпа та помпа.
Да може и да ти е необходима помпа, но от написаното до тук не се изяснява такава необходимост.
benimm8808 - специалист
Още в първия пост писах,ще се опитам и сега да дам пояснение:
Водата идваща от централния водопровод е с налягане 3 бара(имам парна инсталция и при пълнене на системата съм я засичал- барометъра спира точно на 3 бара).Преди да сменя бойлера с 200л и да го кача на тавана,бях с хоризонтален монтиран в пред банното пространство и съм нямал проблеми. Поради липса на място сложих 200л бойлер на тавана и пътя до присъединяването към старата инсталация(съществуващата) е 10 м. в едната посока.От тогава и започна проблема.
Влиза някой да се къпе всичко е наред, пуска се пералня, съдомиялна или смесителя в кухнята, и в бяната видимо водата от слушалката намалява(спада налягането) след което тръгва ледено студена вода.При спирането на пералнята или затварянето на смесителя в кухнята-видимо водата в банята(слушалката) си връща първоначалното налягане и водата отново си става тази,която си си нагласил за къпане.
Това е.
Размер на тръбите от централния до водомера - 1".
Размер на тръбите водомера до етажа - ф 25 ППР (3/4").
gnt69 - майстор
benimm8808 написа:
Още в първия пост писах,ще се опитам и сега да дам пояснение:
Водата идваща от централния водопровод е с налягане 3 бара(имам парна инсталция и при пълнене на системата съм я засичал- барометъра спира точно на 3 бара).Преди да сменя бойлера с 200л и да го кача на тавана.
Тавана е на третия етаж и до там са може би 10 метра денивелация значи минус 1 бар и останаха 2 бара.

Тема "Проблем с налягане на топлата вода." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: