lov написа:То варианти всякакви. Вадил съм такава втулка и знам какво представлява. Има два доста дълбоки канала и цялата е накатена. Поставя се в прес формата и после се шприцва пластмасата.. Може би ще излезе ако се завие някое плътно нагрято парче желязо и после да дойде на размер и да се спои някоя тапа от горе. Трябва да се пробва ма те такива неща са си извънредни ситуации и се решава на момента..Първо трябва да се установи (визуално) от къде е теча. За да се види може да се ползва и дълъг нипел (парче тръба с резба от двете страни), едната страна е запушена с капа, а другата се навива във втулката и се вижда от къде сълзи. Това е можело да се види и с кривките.
На една измислена инсталация за слънчеви бойлер събрах всичките стари орязани преходи. разпробих спойките и после ги лепих на същите места. Ми един не протече. Дори за едното място не ми стигнаха и за да сложа кранче нарязах директно резба с плашката на пластмасовата тръба. И те това преди доста години. Ползвам я инцидентно като ида там да има де да се изкъпя като кося и чистя двора. Но си държи. Идеята беше да се пробва и да се събере от каквото има. Лично такова нещо не бих го замазал в стената но за такива времянки бива.
Та иначе все ми се струва че на питащия в темата не му превърта резбата ами цялата втулка. И като е навил и една камара ленти и кълчища от горе няма как да види че гривната превърта на не резбата. Щото то трябва да си доста упорит за да превъртиш една такава тапа. По вероятно е да я скършиш.
С гумено уплътнение е.Навива се на ръка.
Верно, не е най красивата, но...