• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
preslav - майстор
lov написа:
То варианти всякакви. Вадил съм такава втулка и знам какво представлява. Има два доста дълбоки канала и цялата е накатена. Поставя се в прес формата и после се шприцва пластмасата.. Може би ще излезе ако се завие някое плътно нагрято парче желязо и после да дойде на размер и да се спои някоя тапа от горе. Трябва да се пробва ма те такива неща са си извънредни ситуации и се решава на момента..
На една измислена инсталация за слънчеви бойлер събрах всичките стари орязани преходи. разпробих спойките и после ги лепих на същите места. Ми един не протече. Дори за едното място не ми стигнаха и за да сложа кранче нарязах директно резба с плашката на пластмасовата тръба. И те това преди доста години. Ползвам я инцидентно като ида там да има де да се изкъпя като кося и чистя двора. Но си държи. Идеята беше да се пробва и да се събере от каквото има. Лично такова нещо не бих го замазал в стената но за такива времянки бива.

Та иначе все ми се струва че на питащия в темата не му превърта резбата ами цялата втулка. И като е навил и една камара ленти и кълчища от горе няма как да види че гривната превърта на не резбата. Щото то трябва да си доста упорит за да превъртиш една такава тапа. По вероятно е да я скършиш.
Първо трябва да се установи (визуално) от къде е теча. За да се види може да се ползва и дълъг нипел (парче тръба с резба от двете страни), едната страна е запушена с капа, а другата се навива във втулката и се вижда от къде сълзи. Това е можело да се види и с кривките.
iliya_i - майстор
Опитай с такава.
С гумено уплътнение е.Навива се на ръка.
Верно, не е най красивата, но... :-D
PetyrVeliki - специалист
Привет,

След доста чакане човекът, който живее там, да свърши нещо, и през цялото това време не се случваше нищо съществено. (Слагахме тапи разбира се, но все продължаваше да тече. Накрая и с черен силикон пробвахме, но все същото.)
Накрая реших да взема нещата в свои ръце. Поразкъртих малко и отдолу се показа това:

Изображение

Нямах време да продължа тогава, а и правех това за пръв път в живота си (!!), така че го оставих за него момент. Със стрелки съм посочил откъде течеше водата, и както ми изглеждаше - от там продължава тръба, и където се снаждат двете има някаква дупка.
Викам айдееее ... то сега трябва да се изкърти кажи-речи цялата стена, да се извади тръбата, да се лепи наново ... и даже взех да се отчайвам ...

След няколко дни обаче отидох пак, разкъртих повече, и се показа това: :D

Изображение

И то при все че живеещия там ми казваше, че имало тръби, които продължават в стената.

Та ... два извода:
1. Не вярвайте на думи, а хващайте чука :)
2. По-малко страх :D

=================================

Проблемът вече е друг и ще отворя нова тема за това ... но тъй като тук се насъбраха доста мнения и информация относно затапване на специално такива изводи - предлагам да я оставим и тази тема така, както си е :)
lov - майстор
Той проблема с теча може да е друг ама не беше лошо да кажеш от къде все пак тече. Защото това което си намерил от долу си е стандартно УКБ и не виждам никаква дупка на него. Освен да си видяп двете половинки от него защото то е съставено от две части които се събират на закопчалки и да си мислиш че там е пукнато.
nilro - специалист
Прикачен файл:
pprszav_i-500x500.jpg
pprszav_i-500x500.jpg (20.45 KиБ) Видяна 1363 пъти
Кото стана дума за затапване,според мен това УКБ е затапено с нагряти тапи с резба 1/2",а не със специалните тапи за УКБ и оттам може да е теча.
PetyrVeliki - специалист
Забравих да напиша, че новата тема, която започнах, е ето тук - viewtopic.php?p=862866.
zz_stefanov - майстор
nilro написа:
Прикачен файл:
pprszav_i-500x500.jpg
Кото стана дума за затапване,според мен това УКБ е затапено с нагряти тапи с резба 1/2",а не със специалните тапи за УКБ и оттам може да е теча.
Точно с тапи с резба е направено и като е замръзнало е поддало точно. Имам на едно място запоена такава тапа, но е на открито и неотговорно място. Диаметъра на тапите с резба е по малък и материала не се споява добре.
Препоръчвам на на автора да разкърти в дясно от УКБ, да го разкара и да постави там две капи.
  • 1
  • 2

Тема "Как (успешно) да затапя ВИК изводи от стена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: