• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hidrazin - майстор
пет авг 02, 2024 6:51 pmtorbalan написа:
Искаш да кажеш, че съществува помпа, която да е изън сондажа и да смуче от близо 40 метра???
Ма разбира се че има. По-принцип се използват до към 38-50 метра, но колкото от по-дълбоко засмукват, толкова са по не ефективни.
пет авг 02, 2024 8:26 pmНиколов Н. написа:
Ако въпроса и за помпа-има такива. Бутални. Но едва ли някой ще сложи такава на сондаж. Те са по скоро специални.
Какви по-точно бутални, защото има разлика.
Ако буталото е над земята, важи същото като за центробежните - там 7-8 метра до водното огледало.
И разбира се в зависимост от надморската височина.
:partyman:
P.S. Бутални помпи (с хоризонтално, надземно бутало) са били много разпространени в САЩ но не и по нашите територии.
И точно такава си търся - някоя стара такава кошница за да я върна към живот и ще ми върши отлична работа.
Да ма ... НЕМА. Демек или ще трябва да поръчвам от Кравария, или да използвам "Направи си сам" което при мен е трудна работа.
Мързела ми е голям... :rock:
пет авг 02, 2024 10:01 pmgogyto написа:
Помпа имам на кладенеца в другия имот, максимума им е 7-8м., това го знам.
Ще пробвам с нея, реално с 2-3м воден стълб, но трябва да имам супер дебит, за това казах, че надали ще ме огрее. Препоръки търся за сондажна помпа колеги :cool:
Не си написал какъв дебит има сондажа, какъв "супер" дебит е нужен, напор, за колко време/периоди, както и какво ще се полива/водоснабдява.
След като не упоменаваш тези така важни подробности, касаещи изборът на сондажна помпа, означава ли това, че се интересуваш само от надежден бранд, който да ти се препоръча? Не вярвам.
Затова, вместо да преписвам, би могъл да прочетеш на
https://aquapump.net/services/proektira ... ajni-pompi
Николов Н. - специалист
Не мога да ти помогна за помпа. А и у нас са се използвали бутални помпи-изпомпване на нефт.
gogyto - специалист
съб авг 03, 2024 6:29 amТрифон П.Трифонов написа:
пет авг 02, 2024 10:01 pmgogyto написа:
Помпа имам на кладенеца в другия имот, максимума им е 7-8м., това го знам.
Ще пробвам с нея, реално с 2-3м воден стълб, но трябва да имам супер дебит, за това казах, че надали ще ме огрее. Препоръки търся за сондажна помпа колеги :cool:
Не си написал какъв дебит има сондажа, какъв "супер" дебит е нужен, напор, за колко време/периоди, както и какво ще се полива/водоснабдява.
След като не упоменаваш тези така важни подробности, касаещи изборът на сондажна помпа, означава ли това, че се интересуваш само от надежден бранд, който да ти се препоръча? Не вярвам.
Затова, вместо да преписвам, би могъл да прочетеш на
https://aquapump.net/services/proektira ... ajni-pompi
За водосабдяване на вила е, няма нищо за поливане. Дневен разход не повече от 300л. Дебита на сондажа е към кубик за час, за сега по груби данни.
hidrazin написа:
пет авг 02, 2024 6:51 pmtorbalan написа:
Искаш да кажеш, че съществува помпа, която да е изън сондажа и да смуче от близо 40 метра???
Ма разбира се че има. По-принцип се използват до към 38-50 метра, но колкото от по-дълбоко засмукват, толкова са по не ефективни.
Хидра, може ли повече информация за тези помпи.
"ДЪЛБОКОЗАСМУКВАЩИ ПОМПИ С ИЗНЕСЕН ЕЖЕКТОР"

"При смукателни дълбочини HS над 8 метра ( до 45 метра ) се използват самозасмукващи помпи с изнесен ежектор , монтиран на входа на смукателния тръбопровод...."

https://tagemal.net/index.php/product/ezhektorni-pompi/

Увеличената дълбочина на засмукване е за сметка на дебитът и съответната ниска ефективност, както е споменал Хидразинът.
hidrazin - майстор
съб авг 03, 2024 8:06 amgogyto написа:
Ми тооо... вече са ти отговорили.
съб авг 03, 2024 9:37 amhidrazin написа:
съб авг 03, 2024 8:06 amgogyto написа:
Ми тооо... вече са ти отговорили.
Сори, Хидра!
Бях на линия, падна ми на гюмето, почувствах се като великият Х.Бонев и....отбелязах на празна врата.
Видиш ли бат кемал къф благ е станал? Влиза да отбележи некомпетенцията си, кОлтурно.
hidrazin - майстор
съб авг 03, 2024 10:32 amТрифон П.Трифонов написа:
Видиш ли бат кемал къф благ е станал? Влиза да отбележи некомпетенцията си, кОлтурно.
Искаш да кажеш че си е сменил козината ли бре? :shock:
съб авг 03, 2024 11:03 amhidrazin написа:
Искаш да кажеш че си е сменил козината ли бре? :shock:
Историята му е прясна и кратка.
Ако ти се занимава, може да се запознаеш с коментарите му, както и онези, около неговите.
Мен не може да излъже. Достатъчно бардаци и персонала им съм видял.

Типичният му начин на цитиране;
viewtopic.php?f=18&t=72321&p=1173296#p1173296

Както обикновено, влиза в тема подир определени хора, без да е подготвен;
viewtopic.php?f=10&t=72303&p=1172908#p1172908
Достатъчно е било да чете последователно.

Отново влизане след мой коментар, с присъщото му зелено;
viewtopic.php?f=10&t=72303&p=1172904#p1172904
Личат стари белези, сякаш?!
Точно тук ми направи впечатление този нов профил. Достатъчно е да се прочете цялата "дискусия".
Като Андри не е бил активен от 18.07.24г., след като отново ме нападна, че не съм бил на линия, при пожарите, а само съм лалал, докато в това време не знаех на кой свят съм и в коя реалност, от умора. Там изтрих всичко написано. Кирю/инфомар, според Гого, също изтри. Прилича ми на подстрекател.
viewtopic.php?f=45&t=72255

Опитва да бъде внимателен, дори съвсем кротко възразява.
viewtopic.php?f=45&t=72255&p=1172836#p1172836
viewtopic.php?f=18&t=72321&p=1173311#p1173311
hidrazin - майстор
съб авг 03, 2024 11:41 amТрифон П.Трифонов написа:
Ако ти се занимава, може да се запознаеш с коментарите му, както и онези, около неговите...
О, свърших я вече тази ми ти работа... :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Дилема за сондажна помпа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: