Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
eng_angelov - помощник
Този закон се казва "Закон за защита на потребителите". Закона е добър и на няколко пъти ме е спасявал. Просто ние нямаме култура на потребители. Например, като се повреди гаранционна техника, тичаме директно в сервиза. В закона пише, че трябва да се обърнем към търговеца и той в едномесечен срок трябва или да отремонтира, замени или върне парите. След изтичане на едномесечния срок, е длъжен да върне парите. За това при търговеца има дневник за регистриране на рекламациите.
По отношение на подвеждането, ако се чуствате прецакан, правите рекламация и отивате в защита на потребителите. Те идват при нас и ни разкатават фамилията.
nedbmw - специалист
Не е ли по добре гх. Ангелов преди да се пуснат стоките в БГ да се тестват по техн. показатели и годност и след компетентното им одобряване от специалисти да се реши дали да се пуснат за продажба,а не после ние потребителите да се нервираме и губим времето в агенцията за защита на потребителите.
kuuuuuul - майстор
Гн.Ангелов досега не сте казали нищо конкретно в защита на вашето устройство и отбягвате мойте въпроси.Аз ще направя още един опит с тенджерите с обработена и не обработена вода да видиме каква ще е разликата.
Колега nedbmw устройството за икономия на ток също съм го пробвал,незнам да ли е вредно но все пак върши някаква работа но само за електромотори и икономията е такава че ще трябват десетки години за да се изплати/25лв/ което на практика е безмислено,и в него както и в това на Калзит са вложени минимални средства в сравнение с цената.
eng_angelov - помощник
nedbmw написа:
Не е ли по добре гх. Ангелов преди да се пуснат стоките в БГ да се тестват по техн. показатели и годност и след компетентното им одобряване от специалисти да се реши дали да се пуснат за продажба,а не после ние потребителите да се нервираме и губим времето в агенцията за защита на потребителите.
Твърдо не. Вие може би не сте се сблъсквали с "компетентни специалисти". Мен това са част от задълженията ми. Последния път когато ходих при един нотифициран орган, за оценка на съответствието на един от нашите прдукти, той за пръв път видя от моята заявка за изпитания, половината от измененията в стандарта и даже ме помоли да му ги преснимам /щото аз ги носех в мене/, че той да не давал пари да ги купува. Това което най - живо го интересуваше, беше как ще приведем парите за протокола. Не забравяйте, че става въпрос за България...
nedbmw - специалист
Така е колега Kuuuuul слаба и разградена държава и всеки си прави каквото си иска и от това живота ни не става по весел и спокоен,постоянно си на щрек да не те измами някой и да ти вземе трудно изскараните парици ,чрез някоя неефективна или ниско качествена стока.Няма никакъв контрол за нищо щом и храната дето я ядем се чудят как да я ментардосат производители и търговци,пък какво остава за техническите стоки от най различно естество. :?
kuuuuuul - майстор
Какво ще кажете за това http://cgi.ebay.de/Kalkschutzgerat-Prof ... 3360faa546 ,действа на същия принцип с илтразвук и дават 12м. пробен период в който можеш да го върнеш ако не си доволен.
nedbmw - специалист
Ами някой слагал ли е нещо такова ? :?

Тема "Въпрос за КАЛЗИТ-устройство за обработка на вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: