Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
radius - майстор
Току що отворих един неръждаем елдом 2000 набор. Няма рязане, няма мръсотии.
Не мога да кача снимка, но с една шпакла и голяма отвертка капака се сваля, пяната излиза на 2 полуцилиндъра. В моя случай не е залепена, просто си излезе.
chapara - майстор
Е защо не можеш да качиш снимки, би било полезно и интересно, защото до тука само се гадаеше :?
radius - майстор
Не мога да ги намаля през телефона, а на компютър ще съм чак вторник, но пък щом има интерес ще пробвам по-късно. Това вижда ли се:
https://drive.google.com/file/d/1k0dZj- ... p=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/1z4A5TA ... p=drivesdk
prascho - майстор
Благодаря. Първата се вижда, за втората иска регистрация. Тъй като двете дъна на всеки бойлер са под формата на шапка, то шевът е на около 4-5 см от крайния размер към средата на вътрешния съд. При това положение, вътрешния казан трябва да се издърпа нагоре за да се завари /или изцяло да се изкара от кожуха за да се кара на заварчик/.

radius - вътрешния съд може ли да излезе или още нещо го държи към кожуха?
radius - майстор
Държат го 2 болта, главите на които са отвън на планката за монтаж. Т.е. горната шапка не трябва да я сваляш, може да изсулиш балона отдолу.
fbr - майстор
Сигурно ли е, че това на снимката е Елдомски бойлер.
radius - майстор
Хабсолютно, ходих специално да се уверя. Елдом инвест и т.н.
MamaMy - майстор
Аз имам един 30 литров Елдом и неговата пяна е на две готови половинки. Няма нужда от рязане. Елементарно разглобяване е. Почва се отзад за да не си личи ако се подбие леко ръба на капака.
fbr - майстор
Разглобявал съм 4-5 бойлера на Елдом (трябват ми водосъдържателите за други цели) и всичките са били със залепена за водосъдържателя пяна. Но вярно е, че не бяха неръждаеми.
Hoвoceлckи - майстор
Аз понеже най-обичам като се каже нещо (особено в този сайт), че не може да стане, да вземе и да го направя:
Прикачен файл:
IMG_20180218_105157_1.jpg
Ми т'ва е - няма невъзмажни неща. Трябва само да станеш от ръцете си и да ги използваш по предназначение :wink:

Тема "Бойлер Елдом повреда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: