Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Тани - модератор
sameks написа:
Италиянски с палец за продухване "произведен в Китай".ХА Ха ХА .За съжаление.
Може и само баланс вентил,но трябва да добавиш и възвратна клапа.
Баланс вентил и предпазен клапан не беше едно и също нали? И за какво всъщност му е баланс вентил, че не схващам?
marian1 - майстор
и при мен се получи това "свирене" откакто сме с бойлер.Преди звука се чуваше само за миг,но сега е нещо страшно,получи се от едно спиране и източване на бойлера.Преди имах монтиран "италянски" вентил,но той капеше! Не издържам,моля за някъкво друго решение.....
romanpm - майстор
marian1 написа:
и при мен се получи това "свирене" откакто сме с бойлер.Преди звука се чуваше само за миг,но сега е нещо страшно,получи се от едно спиране и източване на бойлера.Преди имах монтиран "италянски" вентил,но той капеше! Не издържам,моля за някъкво друго решение.....

Имах го проблема и го оправих като смених вентила който бе пластмасов със стар метален :)
marian1 - майстор
Благодаря,това е идея,ама трудно постижима-от къде да намеря стар (едновремешен ) вентил?Защото съм говорил с няколко човека и всички казват че новите прокапват,включая и себе си с една бройка.
marian1 - майстор
:lol: ха-а-а-а за край на патилата ми:
Вчера вечерта си правя парната система ( разкачвам я) и гледам от единия обезвъздушител капка вода :? хм-м-м-м нали е празна си мисля и почвам да отвивам оборот след оборот,опа-а-а още една капка :x а ся де...Отивам до бойлера и проверявам пълнещия кран за парната система-затворен,тичам до един радиатор отварям обезвъздушителя-олеле-е-е вода-а трябваше да е празна системата...Помислих че ми е пропуснал крана и въпреки едно особено чувство почнах да разкачам докато,докато ...опаааа пробила ми серпентината :shock: и си влиза вода от водосъдържателя в нея ... равносметката? Ами след 4,5 години и гаранция 5 киселяците от "дипломат" ми смениха бойлера с чисто нов! :lol: :lol: :lol:
а защо са киселяци ли? ами отношението им е отвратително към клиентите,не само към мен.Отивам в магазна и чакам 15 минути минимум,покрай мен 2 жени (незнам дали са продавачки ) си обясняват една на друга какво да правят с компютъра,сервизният работник насред магазина ремонтира 2 бойлера,а този който ми прие рекламацията го чакам 15 мин да говори по телефона с кой ли не и къде ли не ходи докато най накрая не каза "Кажете" през тези 15 мин сервизния техник-ремонтира 2 бойлера като за всяко нещо се "разминаваше" с мен в тясния магазин.После се оказа че това е неотстраним дефект и да отида в Казичане и да ми го сменят.Питах добре има ли възможност да си доплатя за друг "Не" само същият модел.Отивам в Казичане,в един офис 2 девойки-навън 25 градуса слънце,те вътре 50 с някъкъв отоплителен уред (не видях какъв е,имаше климатик на стената,ама не съм сигурен дали от него беше топлото) въздуха застоял,миризлив ... Добър ден,те Кажете,ами рекламация имам,дали може да си доплатя за неръждавейка примерно Те в един глас "Не само същият какъвто е вашият" Добре,казвам здраве да е,те отидете отзад и дайте бойлера.Газ колата отзад и разтоварвам,те аууу ами ние нямаме със странична серпентина имаме серпентина вече само отдолу,аз давай го и си тръгнах...после съжалих,трябваше да закиселея и аз и да кажа искам си същия,да ги видя отворените патки какво щяха да правят...Отврат! Понеже съм си съвестен бях демонтирал клапана и термометъра за да не се счупят при транспорта,но не им ги дадох не защото са ми потрябвали,а защото отношението им към мен като клиент и един вид работодател е под всякъква критика.Това ми се случи за 2 път в продължение на 2 мсц,предният път беше отишла термозащитата и бойлера прегряваше.Обадих им се и казвам какво ми е,те ами внимавайте как го ползвате,пък ние ще дойдем другата седмица към средата.Да ам след едно 2 включ изключ бойлера непожела вече да включва,за това пак се обадих защото 1 седмица зимата без вода е тегоба,а уж има 5 г гаранция...Тц безкомпромисни са не пожелаха да дойдат.Накрая преди да затворят аз казах:ако все пак някой в тази криза иска да вземе едни 10-15 лв ми запазете телефона.Дойдоха още същата вечер в 21 00 двама техници дори... :shock: е нямаха това онова,добре че в мазето има 2 бойлера на някой та комбинирахме, и сега виж наглост,питам колко ще струва -като съм си приготвил 20 кинта което ми се вижда нормално,при положение че съм гаранционен и частите също са гаранционни,те ами по 10 на нас с колегата и 5 за бензин :lol: .....е отидоха си само с 15 лв аз не чувам много много когато някой е хитрец.Странното също беше и че никой не провери,абе този може ли да лъже,компетентен ли е,може ли да е някъв луд-да това е в моя полза че не ме бави,но пък ...знам лиПоуката,другият път не знам дали ще си купя бойлер от тях заради лошо отношение-може да е малко но много по малко прави милион!
Та за свиренето ми беше думата :lol: :lol: с новият бойлер-изчезна!
Каналски - специалист
:) всели Истории, к'во да ти кажем .... дето се вика и другите са същите, ама тогава това живот ли е ! Но аз постоянно казвам "Ей тези са сред нас, и ние сме сред тях, и ти е най-близък приятел/познат или роднина или вечер си лягаш в едно легло с него"

Тема "Свистене от тръбите, където е закачен бойлера!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: