• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sspoko - специалист
Преди време в едно списание видях статия за едни устроиства които се поставят на мръсния канал и играят ролята на мини септична яма за съжаление на запомних как се казват можели някои да помогне с повече инфо за тях. Не става въпрос за "мелничките" или както там се казват тези дето се монтират на сифона на кухненската мивка.
lyki - специалист
Първото което ми идва на ум е водосбор от мръсния канал на сграда чието отточно ниво е под нивото на уличната канализация.При това положение се слага такава( мини сиптична яма)От която с помоща на помпа за мръсна вода,командвана от автоматика мръсната вода се изхвърля в уличната канализация.
sspoko - специалист
Това за което говоря доколкото си спомням даваше възможност да се включи всичко в мръсен канал с диаметър 50 мм примерно. Представляваше нещо като малък контеинер колкото кутияза инструменти монтирашетака че всички мръсни води да минават през него маи имаше и механична част която да преработва твърдите отпадаци.
dundurma - специалист
май говориш за МЕЛАЧКА :?:
housedoktor - майстор
Става въпрос за помпа,която смила отпадъците от тоалетната и ги праща на 40 м по хоризонтала и 8 метра вертикал в тръби ф20 ?.Ако имаш това предвид има ги на пазара.Преди време бяха екзотика и съм поръчвал от чужбина.Разработено е за полярните станции.Най добрите са на Сани фло (често и така ги наричат)

Прикачен файл

Saniplus-bg.jpg
Saniplus-bg.jpg (79.06 KиБ) Видяна 11766 пъти
sspoko - специалист
Благодаря housedoktor да това имах в предвид сега се сетих че статията беше в "технологичен дом" но нямам идея в кои брой беше 2006 или 2007. А знаеш ли как е самото име на устроиството за да го потърся в нета?
Чаро - Акълия
Toва чудо съм го виждал в "Поларис".
Обаче цената е над 1000лв!!!
snejoky - напреднал
Такова нещо сме монтирали. За цена не знам , но съм сигурен, че се продава в Юроком. Последният път го изведохме към канала с Ф32. Работи на ток. Пускаш водата на тоалетната и то тръгва автоматично. Проблемът е ако няма ток... :finga: :toimonster:
dmi - специалист
цената му по спомени е около 750 лв
  • 1
  • 2

Тема "приспособление за мръсен канал??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: