Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Благодаря много за отговорите. Ясно е вече.
А на каква височина трябва да е по стандарт горния ръб на мивката тогава :)
Зависи..един стар майстор ми обясняваше, че трябвало да е на височината на "чатала" на ползващия мивката.. Говорим за порцелановите, защото можеш да ги сложиш където ти е най-добре.. :partyman:
nikolov333 написа:, защото можеш да ги сложиш където ти е най-добре.. :partyman:

:roll: :lol:
:lol: ..сега видех, че става и за бисерите.. :lol: :lol:
Много полезна информация- Благодарско!!!
А колко трябва да "стърчи" извода за свързване на смесител за мивка, душ батерия, бойлер от нивото на мазилката, че като се сложат плочките да не стърчат или да се окажат вкопани и да не може манипулира нормално?
И също да ли има правило на каква "от-до" височина от пода трябва да вървят тръбите в мазилката?
Ей такива удължители се продават от 10 мм до 100 мм, през 5 мм. Мазилката да скрие тръбите, а след плочките мериш всеки извод колко е навътре и си купуваш съответните дължини, така че леко да са зад плочките.
Изображение
хора, кажете на каква височина се слагат изводите за канализацията на тоалетните? Правят ми инсталацията на къщата и искат да ги слагат на 18 см осово от готов под. А гледам на моноблоковете изводите са 18-19 см осово. Т.е. не ми оставят никакъв наклон към извода!?
Идеално е така. Тоалетната не разчита на наклон на изхода, а на създаден вакум в S-а от пуснатата вода. Така ще я включат с преходен маншон и всичко ще е наред
имам една ниша в коридора и смятам да сложа пералнята в нея. Чистата вода я изведох на страничната стена над пералнята, с идеята да е достъпно за бързо спиране при проблем. Чудя се къде да изведа канала. Мислех да е заедно с чистата вода на страничната стена, но се замислих че тогава няма да мога да прилепя пералнята плътно до стената. Май е по-добре да е от зад, нали?

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Водоснабдяване и канализация.”