• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
katy.v - напреднал
Моля ако може да ми обясни някой как се огъва ПВЦ110.
Знам че в магазина има колена и дъги ,обаче при нас случая е с по малък наклон от дъга. Мъжът ми пробва да огъне права тръба като я нагря с бренера и после я огъна но, се получава плисе. Помощ!!!!!!!!
mitaka_vk - специалист
Колко градуса е завиването? Защото има дъги на15 и на 30 градуса също.
Иначе най лесто става с напълване с пасък на парчето което огъваш и след това нагряване като внимателно се огъва.
rulom - модератор
Както и да я огънеш, все ще се получи някакъв вътрешен ръб, ще намали сечението и ще трябва все да си под напрежение, дали е заседнало нещо или не.
mitaka_vk е прав, има дъги с различни градуси.
hygro - майстор
Ако има място, с две колена от 90° можеш да постигнеш всякакъв ъгъл.

За ъгли от 0° до 90°, са достатъчни две дъги по 45°,
за ъгли от 0° до 60°, са достатъчни две дъги по 30°,
за ъгли от 0° до 30°, са достатъчни две дъги по 15°.

Трябва да се има предвид, че този трик променя нивото и необходимата денивелация трябва да се сметне наново.
mitaka_vk - специалист
Аз много не препоръчвам използването на колена или огъване, дори и лепенето на PVC с нагряване не го препоръчвам. Когато има някакви чупки по трасето използвай дъги, понякога когато ъгъла е доста нестандартен ползваш две дъги като ги осукваш по остаза да получиш необходимия ъгъл. Денивелацията може да се компенсира по различни начини в зависимост от ситуацията, най често с наклона на тръбата.
И използвайте дъги, колената ги ползвайте в краен случай или на места къдетоможе лесно да се достигне с ръка.
katy.v - напреднал
НА mitaka МНОГО БЛАГОДАРЯ !!!!!!
С дъга 30 свършваме работа. Не знаехме че има такива . До сега сме обикаляли София. Купих две 30 и 15 за всеки случай. Очаквам монтажа. Стикайте палци.
katy.v - напреднал
Браво на вас !!!!
Браво и на мен!!! Монтирах дъга 30 градусова и заспа. Направих го сама докато мъжът ми гледаше и викаше че нямало да стане. БЛАГОДАРЯ!!!
EDI - майстор
А сега де, кой майстора в таз къща.............. :lol:
Каналски - специалист
katy.v написа:
Браво ...

Код: Избери всички

Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 12:42 pm    Заглавие: Как се огъва ф110

Код: Избери всички

Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 4:15 pm    Заглавие: 
Светкавична развръзка ! Браво !
filmatoplo - майстор
:prayer: :respekt: пусни документи при секретарката приета си във фирмата :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Как се огъва ф110" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: