Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте. Нужна ми е бензинова водна помпа която да качва вода на 25 метра с дължина на маркуча 200м . Мисля да купя 3'' помпа с напор 30 метра и маркуч 1/2'' .Дали ще се получи ?!
tinalex - специалист
По-добре вземи помпа с по-голям напор и маркуч 1 цол.
Каналски - специалист
Трябва да се знаят характеристиките на Помпата .
Примерно ето какво има отпечатано на кашона на тази помпа KOSHIN SEM-50V :

Прикачен файл

pump.jpg
pump.jpg (51.38 KиБ) Видяна 6167 пъти
pasat - специалист
Каквато и помпа да вземеш бензинова не намаляй диаметъра на маркуча. 3 цола помпа ползвай с 3 цола маркуч. Обратното води до хидравличен удар и се получава нищо. Помпа с един цол маркуч мисля има напор 30м воден стълб. За колко време прехвърля 1 кубик вода на тази височина нямам идея. Зависи за какво ти трябва да прехвърляш тази вода на такава височина...
Имам помпа Хонда 3 цола и 15 м денивелация при дължина на маркуча 300м ги преодолява без проблем
LazarGanev - "Велик майстор"
Не знам какви са тия хидравлични удари, ама винаги е по-добре да се намали поне с 1 размер маркуча на изхода :)
pasat - специалист
LazarGanev написа:
Не знам какви са тия хидравлични удари, ама винаги е по-добре да се намали поне с 1 размер маркуча на изхода :)
А защо?
LazarGanev - "Велик майстор"
Така помпата работи по-добре, с по-малко рискове за кавитация и др. проблемиНалягането на изхода е много по-голямо от налягането на входа на помпата, така че пропускателната способност е по-добра на изода
partnerson - помощник
LazarGanev написа:
Така помпата работи по-добре, с по-малко рискове за кавитация и др. проблемиНалягането на изхода е много по-голямо от налягането на входа на помпата, така че пропускателната способност е по-добра на изода
Не редуцирай нагнетателния маркуч. Избери си помпа с подходящ дебит и напорен стълб.

http://www.otoplenie-bg.com/products.aspx?type=16
http://www.otoplenie-bg.com/products.aspx?type=14

Виж и графиките и дебита при работната точка. Иначе няма да знаеш какво ще получиш като дебит и налягане накрая на маркуча.
viko01 - специалист
продавам 3'' бензинова помпа
viko01 - специалист
продавам 3'' бензинова помпа

Тема "Въпрос за избор на бензинова водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: