Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ack - напреднал
Ако се монтира моноблок в страни от тръбата ще има ли проблем с оттичането? Мястото на тръбата е едно никакво.

Прикачен файл

image.jpg Това е странната идея

Прикачен файл

image.jpg Гърба на моноблока да е на стеничката
Svetoslavoff1 - майстор
Едната ми тоалетна от 15-ина години е така монтирана и то по най-евтиния вариант - с гъвкава тръба, като гофрирана. Миналата година леко прокапа от единия край и я смених. Просто където се нахлузваше върху изходящия отвор на тоалетната беше изгубила еластичност и от там недобро уплътняване.
iliya_i - майстор
Ако смяташ да използваш, това което си снимал мисля, че ще провисне и ще ти прави проблеми. Защо не изпозваш PVC колена и дъги?
miroki - майстор
Използвай Ф50 мм. пвц за да тече добре водата. Преди време в стария апартамент, бях сложих тънка гофрирана и беше много зле, смених я и всичко си дойде на мястото.
Казанчето ми бе странично на тоалетната чиния.
Но не беше от моноблок и пасва точно на Ф50. А към тоалетната чиния стандартния стеснител, който пак влиза във Ф50.
lyubohar - майстор
Ако става въпрос за връзка м/у казанче и тоалетна чиния преди 2 седмици направих това:
Изображение

Имаше автомат,но налягането-слабо.
Реших да сложа казанче,но не се събираше централно и се наложи
да комбинирам тръби и колена.Малко творчество със спиртната лампа за напасване.
След това бяла боя от спрей и "voila"както казват братята французи.
iliya_i - майстор
lyubohar написа:
Ако става въпрос за връзка м/у казанче и тоалетна чиния преди 2 седмици направих това:
Изображение

Имаше автомат,но налягането-слабо.
Реших да сложа казанче,но не се събираше централно и се наложи
да комбинирам тръби и колена.Малко творчество със спиртната лампа за напасване.
След това бяла боя от спрей и "voila"както казват братята французи.
Човека е казал "Моноблок" - това е тоалетна чиния с монтирано на нея казанче.

Инъче от стената Ф110 PVC тръба, със съответните дъги- 4 х 45 градуса, а това, от снкимката да се сложи само 1 бр., на последният ъгъл - веднага от изхода на моноблока. Маншоните на двата му края не са пригодени за свързване маншон - маншон. Изхода на моноблока не е Ф50, а Ф 110
miroki - майстор
Помислих, че ще монтира в страни, казанчето с водата. За това писах Ф50.
Съжалявам.
Отходната си е 110. И няма проблем да се удължи, дори и да има коляно.
При последователни колена съм виждал разпробито едното за почистване (на работа).
Явно е ставал проблем.
Но, тези на снимката си имат ревизия.
iliya_i - майстор
Да, имат ревизия, но маншоните трябва да влязат в твърдо, а не в друг маншон.
miroki - майстор
Още по-добре.
Писах, че съм виждал проблем при последователни колена. Ако ще влиза в право е по-безобидно.
По-добре дай схема на това, което искаш да правиш. Понеже така на снимката с 3 колена, не знам какво ще правиш.
На къщата на село сложих чинията на плочата и дупка на долу. Трябваха ми 2 колена, после 2 метра хоризонтал да стигна до стената после 2 м вертикал да сляза по средата на основите и после още 2 метра хоризонтал под земята да вляза в интернитовата тръба. Хоризонтала е с минимален наклон.
iliya_i - майстор
miroki написа:
Още по-добре.
Писах, че съм виждал проблем при последователни колена. Ако ще влиза в право е по-безобидно.
По-добре дай схема на това, което искаш да правиш. Понеже така на снимката с 3 колена, не знам какво ще правиш.
На къщата на село сложих чинията на плочата и дупка на долу. Трябваха ми 2 колена, после 2 метра хоризонтал да стигна до стената после 2 м вертикал да сляза по средата на основите и после още 2 метра хоризонтал под земята да вляза в интернитовата тръба. Хоризонтала е с минимален наклон.
Тя схемата е ясна:
Иска да наниже тези трите, едно в друго, за да обърне моноблока на другата стена, защото му изглежда по-лесно от колкото с дъги и тръба, но ще стане мазало.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (19.27 KиБ) Видяна 4687 пъти

Тема "Монтаж на моноблок странично на отходната тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: