• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Имам нужда от помпа с режещ нож за фекални води. От ровенето в нета се спрях на следните /другите не се барат - от 1000 лв. на горе/ #-o :
http://www.argo-market.com/Products/Details/1298
http://rezachki.com/pompa-za-fekalni-vodi-s-nozh-cut1100
http://elmashbg.com/bulgarian/produkti/pompi/drenajnipompi/pompisnoj/pompasnojcut/
Последните две подозрително си приличат :cool:
Интересува ме някой има ли опит и мнение с гореизброените помпи?
:?:
:arrow: :?: :ka:
Айде малко ъп, белким тръгне темата. Преди 7-8 години гледах Wilo DrainLift. Въпросът отпадна, защото междувременно се свързахме с мръсна канализация.
ZMeyGorianin написа:Имам нужда от помпа с режещ нож за фекални води. От ровенето в нета се спрях на следните /другите не се барат - от 1000 лв. на горе/ #-o :
http://www.argo-market.com/Products/Details/1298
http://rezachki.com/pompa-za-fekalni-vodi-s-nozh-cut1100
http://elmashbg.com/bulgarian/produkti/pompi/drenajnipompi/pompisnoj/pompasnojcut/
Последните две подозрително си приличат :cool:
Интересува ме някой има ли опит и мнение с гореизброените помпи?

Последните две са едно и също на различни продавачи - очаквам от Арго скоро да се включат по темата, но преди това можеш да кажеш какво смяташ да изпомпваш, може да се окаже, че подобна помпа не ти трябва.
Ще се препомпва фекалната вода от съществуваща септична яма в друга новопостроена. Старата /попивна/ се пълни бързо. Поради лоша денивелация и трудна тръбна разводка /трябва да се кърти доста/ не става с преливник.
ZMeyGorianin написа:Ще се препомпва фекалната вода от съществуваща септична яма в друга новопостроена. Старата /попивна/ се пълни бързо. Поради лоша денивелация и трудна тръбна разводка /трябва да се кърти доста/ не става с преливник.

Какво се излива в тази яма? Питам защото едно е да изливаш само фъшкии, друго е да изливаш цялата вода от едно домакинство. Замислял ли си се за собствена пречиствателна станция - има ли къде да се излива пречистената вода? Вариантите са много, но не мисля, че препомпването е най-добрият от тях - "утре" ще препомпваш от новата яма в още по-нова, а след някоя и друга година цялата ти градина ще стане с попивни ями.
В сегашната яма влизат водите от баня и тоалетна. До миналата година се вливаше и пералнята, но я отделих. "МатрЯла" обикновено е течен. Когато се сгъсти ползвам разни бактерии и се втечнява, но просто вече не попива.
Водата от кухня и външна мивка е на отделна яма - там проблем няма.
За пречиствателна станция съм се замислял /дори някъде бях чел твое мнение за такава/, но пречистената вода няма къде да изхвърлям, освен пак в някоя яма. Освен това не съм сигурен дали има станция с толкова малък капацитет /2-3 човека и 100-на литра на ден/.
ZMeyGorianin написа:В сегашната яма влизат водите от баня и тоалетна. До миналата година се вливаше и пералнята, но я отделих. "МатрЯла" обикновено е течен. Когато се сгъсти ползвам разни бактерии и се втечнява, но просто вече не попива.
Водата от кухня и външна мивка е на отделна яма - там проблем няма.
За пречиствателна станция съм се замислял /дори някъде бях чел твое мнение за такава/, но пречистената вода няма къде да изхвърлям, освен пак в някоя яма. Освен това не съм сигурен дали има станция с толкова малък капацитет /2-3 човека и 100-на литра на ден/.

Само съм чувал, но няма как да го докажа на база личен опит - проблем с непопиването на една яма се появява когато в нея постъпват сапуни, получава се нещо като филм по стените на ямата и край с попиването. Когато в ямата се изсипват само фекалии+водата за отмиването им, водата попива, а другото е с минимален обем - въпрос на малко ровене в нета и прости сметки е да видиш колко сухо вещество ще изакат 2-3 човека за година или за един цял живот. Не така стоят нещата с водата от мивки, бани, перални и т.н. - там месечно се изливат 10-15 кубика, които някъде трябва да попият. Иначе моята станция не е от най-малките и е за 5+1 човека, но голямото поема и малко, а разликата в цените е нищожна.
Би ли ми пратил линк за твоята пречиствателна станция - може и на ЛС.
@ZMeyGorianin

въпроса ти е строго профилиран и едва ли има много ползватели на този тип помпи четящи и пищещи във форума.

За да съм поне малко полезен: от почти две години ползвам система за битови отпадни води с режещ инструмент Wilo-HiSewlift 3.

Вързал съм към нея две тоалетни, две мивки и две душ кабини. Помпата работи безгрижно. Просто съм забравил, че има помпа. Реже всичко: фекалии т.хартия и т.н., като нагнетателната тръба е само 1'' и е дълга над 30 метра с много чупки.

Дано съм бил полезен
Благодаря за информацията!
ZMeyGorianin написа:Би ли ми пратил линк за твоята пречиствателна станция - може и на ЛС.

Тук ще дам линка - който счита информацията от доволен клиент за реклама нека ме обвини в нарушаване на правилата на форума!
http://hg-sons.com/ - това е сайтът на хората, от които купих станцията и вече четвърта година нямам забележки.
Когато пращах линка на лични се оказа, че има тарикати, които се представят за продавачи на чешките станции, но в същност това са някакви иматации, за които хората са си дали парите, а те не работят.
Докато търсех линка попаднах и на някакви други предложения за по-малко пари - станциите ми изглеждаха нефелни, с някакви комини и незнайни тръбни разводки. Ако някой има друг тип станция и е доволен нека и той да сподели - не виждам какво има да се крием като мишоци щото да не сме правели реклама.
На всички, които са проявили интерес съм им предложил да дойдат и да видят на място - никой до сега не е дошъл, да надзърне, да повърне, да помирише, а после да каже, че съм го подвел.
Да не повтарям това, което съм писал на друго място.
Бонус - клип как работи станцията след 2 години експлоатация - http://dox.bg/files/dw?a=383cba4861
Ние в новия магазин също имаме пречиствателна станция. Безспорно е предимство, но има и недостатъци, поне при нашата не трябва да се хвърлят хартии в тоалетните и агресивни препарати, не че не го правим, но по принцип не трябва.

Относно нашата помпа, оказа се че много хора имат подобни проблеми и такива помпи продаваме много. Една съм видял изгоряла, но беше дърпана за кабелите, а самата помпа си е доста масивна и е поне 20 кг. Китайска е независимо какво пише, но върши работа. Режещия нож е направен така, че да може да се оплете или запречи нещо. Ако опреш да купуваш звънни един телефон да измислим по-добра оферта.
dragozow написа:Ние в новия магазин също имаме пречиствателна станция. Безспорно е предимство, но има и недостатъци, поне при нашата не трябва да се хвърлят хартии в тоалетните и агресивни препарати, не че не го правим, но по принцип не трябва.

Да, хартии и силни препарати (Доместос) не трябва да се хвърлят, но хартиите са нищожни като количество, а традиционните кислол, белина, в минималните количества за едно домакинство не пречат на работата на станцията.
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Водоснабдяване и канализация.”