• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ZEDYCUS - майстор
Другия е с механичен термостат. Електронен щом искаш, да беше взел поялник Дитрон. Ма цената нямаше да ти хареса. И на мен ми беше за първи път, досега само бях гледал. Направи една две пробни връзки на парчета, с повече и по малко задържане в поялника и си готов. За да прецениш прегряваш ли спойките или не.
krasi92 - специалист
чет ное 01, 2018 8:51 pmlov написа:
И те тоя светофар кой мислиш че го включва. :?
Вградения термо регулатор който твърдиш че го няма. :lol:
Голяма драма с тези градуси ей. Майсторите дет си вадят хляба с такава работа ще требе да си изхвърлят евтините китайчета и да си купят нови дето цепят стотната от градуса.
Как не ви се протриха пръстите от чесане по клавиатурите. :)
пропуснал съм да уточня че няма врътка за настройване ама от де да знам че се не сещаш.Като светне зелено значи е достигнало работна температура и лепим без да мера с мултицета.
krasi92 - специалист
пет ное 02, 2018 10:18 amk0st4din написа:
Далеч съм отмисълта, че се заяждаш.
Въпроса е принципен, на мен ми е за първи път. Ако тръгна слепешката и ги свържа без да гледам нищо и след това сложа и плочките и след 1 месец, почнат да ми плачат стените(образно казано) тогава хич няма да ми е ди говорене.
То някак си излиза, все препоръчват 260, а всеки си залепва както му дойде, без да обръща внимание. И накрая ако стане, всичко е наред, ако не стане някъде сме сбъркали.
Само здраве да бъде, каквото се получи, това ще е.
Аз повече си мисля, дали никой не се е замислял за този проблем или този който се е сблъсквал не се е включил да ни подскаже какво да правим.
Що се отнася до това, дали съм харесал или не съм харесал другия поялник, то избора бе направен и надделя защото този има терморегулатор. Ако приемем, че другия който е с електронен термостат е измислено как да поддържа градусите и ми бе споделил, то щях него да взема.
Каквото такова, само да сме живи и здрави.
Като изключи и започне да изстива, ще чакам повече време, защото едно е 260, друго е 218 градуса. Аз друг вариант не виждам.
Поздрави :)
Като ги свържеш тръбите и преди да лепиш плочките направи проба като няколко дена ги дръж под налягане за да си сигурен.А за терморегулатора дето ми каза е вярно -разглобих си лепачката и кво да видя ??? верно имала регулатор тая пущиня.Безкраино съм разочарован от китайските енженери.След първите 50-60 споики ще си разбрал нещата но в началото внимаваи.
lov - майстор
Ми те хората са го направили като за глупави майстори. :) Включваш в контакта чакаш няколко пъти да мине светофара през зеленото и почваш да лепиш. :-D Механичен нерегулируем терморегулатор. +/- 20 градуса че и повече не са от значение за лепенето. Всичко се постига най вече с времето на задържане в матрицата. А това какво си мерил с твоя мултицет е толкова относително понятие щото ти мериш повърхноста. Вътре е съвсем друго а и за това написах какво става зимата кога тръбите са изстинали.
А що и какво си измерил ти е много дълго за обяснение и не ми се навлиза в тази тема.
k0st4din - специалист
Хаха, :-D , Ти си невероятен.
Значи да обобщим: "Уважаеми потребители, задължителната температура трябва да бъде 260, градуса и тогава трябва да задържате еди, колко си секунди тръбата, ако обаче изстине, не се притеснявайте да я задържате и пооооовече време, защото той е изстинал!"
Ето това упътване трябва да го поставят в поялниците.
Сега сериозно: И аз така си помислих, като заключение, че изтине ли ще се наложи по-дълго задържане на тръбата, то друг начин не виждам.
Добре, че сте вие, които сте работили мнооого повече от нас начинаещите, че да ни съдействате, иначе как ще се научим.
Благодаря за което.
А що се отнася до меренето, ако не измеря камбанката, няма смисъл да меря плочата, нас ни интересува камбанката.
:partyman: :)
lov - майстор
Продължавай да си мериш и да си гониш заветните 260 градуса. Успех в начинанието. :lol:
marian1 - майстор
Слушай сега, най вероятно производителя се досеща за тези отклонения. Едва ли матеряла е тооооолкова ограничен ....
  • 1
  • 2

Тема "Питане ППР поялник запояване при спадане на тези 260 градуса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: