Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте! Имам проблем със стар щранг. Сградата е стара, ВиК инсталацията също, като щрангът за студената вода не върви в банята, а в бившата тоалетна, която е приобщена към кухнята.
Тръбата за студената вода, която идва от долния етаж доскоро беше в бетонен шкаф с мивка. След като махнахме шкафа, се оказа, че тръбата е в изключително лошо състояние, като в долната й част подът е влажен. От нашия тройник нагоре тръбата е сменена с ПВЦ.
Говорих със съседа от долния етаж, но за него всичко е ок и не иска да пусна нова тръба от моя до неговия тройник. При него тръбата за студената вода е зазидана в стената на кухнята му, и предполагам, че това е причината. Предложих да поема всички разходи при него, ако той се съгласи на нова тръба.

На пода се вижда, че около тръбата има влага. Самата тръба обаче е суха, увивах я с тоалетна хартия, която не се намокря. Очевидно проблемът е някъде надолу в пода. Подът на това място се състои частично от стара мозайка, тръбата на тоалетната също върви частично в пода към мръсния канал, а около тръбата за водата не мога да преценя точно дали има мозайка, или е изливан цимент. Моето желание е да махна мозайката и цимента, но имам сериозни опасения да не се пробие тръбата.

Моля за съвет, според вас, това по пода конденз от тръбата ли е, или е вероятна пукнатина под сегашното ниво на пода и преди плочата (подът е на около 10 см от плочата). Ако е проблем в тръбата, а не просто конденз, има ли какво да направя, без да се моля на съседа? Благодаря предварително!
Прикачен файл:
IMG_1.jpg
nikolov333 - майстор
Възможностите са няколко.. конденз или изгнила тръба или теч от снадка в плочата и по-малко възможно е да е страничен теч или влага по фугите от външен източник.. При всички случаи внимателно разкъртване около тръбата ще покаже най-добре, но мисля, че на този щранг му е дошло времето за подменяне..
dikata1975 - специалист
Бях в подобно положение.Не се моли на съседа просто му покажи положението информирай и домоуправителя ,ако не се съгласи след време той ще се моли.

Тема "проблем със стар щранг" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: