Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
van4ov - напреднал
Здравейте! :) Със съпругата ми от доста време търсим семейното ни жилище. От няколко дни попаднахме на един апартамент, който е част от стар тухлен блок (пакетоповдигащи плочи) строен 1972г. Жилището доста ни хареса като големина и разпределение, но имам някой проитеснение относно ВиК инсталацията на блока. Първо всички главни вик тръби (за мръсната и чистата вода) вървят в трасе, което не е оформено като кухина, с направени съответни ревизии и т.н. Един вид за да открия магистралните тръби на блока при бъдещия ремонт на банята трябва да къртя плочки и мазилка докато не ги разкрия нацяло. Към момента нямам достъп до връзките от които да кажем моето жилище взима студена вода. Това нормално изпълнение ли е за тези години строежи и какви са последващите негативи, които бих имал от подобно изпълнение? Вторият въпрос, който ме притеснеява е, че в “моята” баня забелязах следи от влага по тавана. На тавана се вижда тръбата която слиза от подовия сифон на горния апартамент и на около 20см от тавана на моята баня влиза в стената (предполагам там върви мръсната канализация на блока) Та точно около тази тръба от горния сифон има следи от влага. Качих се в горния апартамент. Той се оказа пълна морга. Влязох в банята от където видях, че същата е на мозайка, а въпросният сифон е от построяването на блока. Явно при изливане на вода в него при мен става този проблем. Качвам снимка на въпросния сифон. Предполагам трябва да се подмени с нов и да се направи нова връзка в моята баня към мръсната канализация. Искам да ви попитам колко орентировъчно е нормално да струва подобен ремонт, тъй като ми се струва, че съседите трудно ще платят.
Прикачен файл:
49BBFFAE-6480-4861-A2B5-B54746D291BF.jpeg
Благодаря предварително за съдействието :)!!!
LazarGanev - "Велик майстор"
Пак добре, че са те пуснали и още по-добре, ако се съгласят да се вихриш в тяхното жилище, има много народ (нарочно не използвам думата "хора"), дето няма да ти отворят изобщо, докато не падне плочата и останат без баня. Имай предвид, че нямаш право на грешка - вори път може и да не те пуснат. Тъй че "колко е нормално да струва " е неумрстен въпрос според мен. Един може да ти поска 50лв, друг 100, трети 200. Важното да намериш подходящия човек, който да го направи както трябва, да знар и спазва технологията, за да стане веднъж завинаги. Лощото е, че технологично не може да стане за един ден, а поне за 2 или 3 дни, което най-много оскъпява, усложнява и нажежава нещата. Желая успех!
kozl - майстор
В тези жилища щтранговете са подзидани и за смяната им се налага къртене.
А и не само в тези и в новите има подобни изпълнения.
А с тази баня отгоре ще е като под бомбардировка.
naster - майстор
Живеем в блокче, строено 59-та. Тоалетни и сифони бяха с долно оттичане. Сменихме вертикалните ВиК щрангове, включително и променихме кенефите със задно оттичане.

Това, в случай, че Ви се занимава точно с този апартамент... Можете да бъдете сигурни, че всички тръби са в такова състояние, т.е. ако се сменят вертикалните, хоризонталните е въпрос на време да поддадат от налягането и да имате теч в новата баня. Успех.

Тема "ВиК проблеми преди покупка на апартамент" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: