Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
То не е до редовете, а дали е уплътнена или не фугата и главно по пода и първия ред плочки. Това визуално може да провериш. На мен например ми трябват очила или лупа, че наблизо вече не фокусирам.
Гледам, че под т.чиния има подложка, та предполагам, че е с дюбели. Там също е слабо място и пробив за теч, па да добавя, че ако с поцинковани винтове в дюбелите чинията ще проходи :wink:
Сифона на пода (ако е Al може да се пробил) и неговата тръба,както и за мивката, също може да има пропуск там по снадките на PVC-то, ама без къртене, ... Незнам термокамерата какво ще покаже. Такова до сега не съм ползвал и не съм и свидетел бил.
Може да пробваш с маркуч в сифона на мивката, после след по-дълъг престой в този на пода и да следиш кво става с влагата. Ако снадките на PVC тръбите не са добре уплътнени и има частично запушване по канала теча се увеличава, че тръбите работят запълнени и с лек напор. Но като пуснеш маркуча със струя следи какво се случва. Скрит проблем. По-малката беда е да е през фугите на плочките, за канала ще си требе къртене.
Vasil82 - напреднал
Няма подложка това което се вижда е бял силикон,но иначе да с дюбели е хваната(не знам какви са) но тя е далече от въпросната влага.Сифона е алуминиев.Ще огледам обстойно него и фугите,за термокамерата ми казаха че могат да определят къде е теча с точност до около 40-50 см.

Тема "Проблем с влага" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: