Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
valentino76bs - майстор
нед дек 22, 2019 1:45 pmkozl написа:
Първо черна тръба се нарича стоманена тръба без корозионна защита. Тая пласмасовата черна е РЕ - полиетиленова тръба. Черната тръба ф75, дето си заложил я наричат обсадна тръба.
Колко ти е дълбочината на обратния насип и къде се ще бъдат тръбите, предполагам канализационните?
Освен тва де са те посъветвали, може тръбите да се полагат в-у бетоново легло и впоследствие да се покрият с бетонов кожух и след това насипа в-у него. Така тръбите ще са предпазени от слягане и счупване при трамбоването.
Обратния насип е 1.55м а нивото където ще вървят тръбите за мръсната е на дъното май :? .По кутиите в кофража се ориентирам.
kozl - майстор
Щом канала е на дъното, отдолу легло от подложен бетон в-у некопана земна основа, тръбите в-у него. Използвай полиетиленови или полипропиленови оребрени тръби за канала. Според засипката ако има по-едри камъни ще трябва да покриваш пясък около тръбите -пласт мин 10 см. За да имаш минимално слягане при засипката, може да ползваш трошен камък и пясък около тръбите.
valentino76bs - майстор
Подложен бетон има под цялата къща след като изкопаха дупката го изляха около 5 см.
Тая черната е малко по високо я сложих обаче за мръсната почти по дъното вървят.
kozl - майстор
Е да ама канала е с наклон на тръбите, па подложния бетон едва ли с такъв наклон, та пак ще трябва легло за кан.тръби.
valentino76bs - майстор
Нов въпрос имам, понеже все нещо не ми харесва !
Как да ги разкарам тия две гадни муфи ,че едната малката направи обратен наклон? Тръбите са фиксирани .Има ли някакъв компенсатор който покрие разстоянието от 6,7 см което ще остане между тръбите ако набутам една цяла тръба в У.
cat - специалист
Правилният начин е прави се обратният насип уплътнява се и тогава се копае и се полагат тръбите , новите "ВиК специалисти " полагат тръбите и машината заравя това е предпоставка за бъдещи аварии . Има някой дребни неща които е добре да се направят ако има съмнения че може да улегне насипа през метър се поставят фиби около тръбата ако са подцинковани още по добре придържат тъбата докато насипа уляга след време и да корозират насипа ще е улегнал .
valentino76bs - майстор
Точно така направих първо обратния после копане отцевки и.т,н.,въпреки, че искаха обратното !
kozl - майстор
А предполагам и с муфите си се справил, въпреки, че имам някакво съмнение, защото за какъв чеп са тези муфи толкова близо една до друга.
Та съмнението ми, че липсва подвижност на тръбите и в този случай с една муфа и цели парчета става трудна снадката.
valentino76bs - майстор
пет яну 24, 2020 7:39 amkozl написа:
А предполагам и с муфите си се справил, въпреки, че имам някакво съмнение, защото за какъв чеп са тези муфи толкова близо една до друга.
Та съмнението ми, че липсва подвижност на тръбите и в този случай с една муфа и цели парчета става трудна снадката.
Не можах да ги направя както искам защото не можах да намеря компенсатор на 160 .На 110 има навсякъде.Проблема дойде ,че едно време като правих канализацията нямах У коляно и ме домързя да ида до града да взема и сложих Т .И сега разваляй и така.Този който го прави сега подходи малко тъпо към цялата ситуация. Дръпна нагоре една от тръбите и фитинга и стана малко обратен наклон около 1 см на м съвсем малко пропадане има но линията коята идва от горе малко се ползва но има добра денивелация. Не се спира понеже е доста дълга около 30метра.Аз го направих така (снимка)освен това залепих с един корав силикон тази рисковата муфа и мисля ,че няма да има проблем.
Надянах и върху тръбата за чистата вода тази гофра тя пък точно влезе в металната тръба .Тъпо стана че се сетиха като заровихме всичко че трябва да се пуснат тръби отвеждащи дъждовната вода от покрива и най вероятно пак ще се копае аман!
cat - специалист
Къде е тази къща ?

Тема "Прекарване тръби за къща." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: